Nieuws

Datum: maandag 14 januari 2013

Subsidie Samenwerking bij innovatieprojecten 1 februari open

Landbouw- of agro-mkb-ondernemingen die als samenwerkingsverband een innovatieproject willen uitvoeren kunnen hiervoor subsidie krijgen.

Van 1 tot en met 28 februari 2013

De openstelling van de subsidie Samenwerking bij innovatieprojecten - 'nieuwe uitdagingen' is van 1 februari tot en met 28 februari 2013.

Thema's

De subsidie is voor innovatieprojecten die de samenwerking binnen en/of buiten de bedrijfskolom vergroten. Deze projecten kunnen voor de hele sector van belang zijn of zelfs daarbuiten. Een project dat in aanmerking komt voor subsidie sluit aan bij één of meer van de volgende thema's:

  • Klimaatverandering
  • Waterbeheer
  • Hernieuwbare energie
  • Biodiversiteit

€ 6 miljoen beschikbaar

Het ministerie van Economische Zaken stelt € 6 miljoen beschikbaar voor deze subsidie. Van dit bedrag is € 4 miljoen voor samenwerkingsverbanden waarvan de helft of een meerderheid van de deelnemers in de Veenkoloniën gevestigd zijn. Met dit aparte budget wil het ministerie een impuls geven aan de innovatie in de Veenkoloniën.

Maximale vergoeding 35%

Per aanvraag wordt maximaal 35% vergoed van de kosten die onder de subsidie vallen, met een maximum van € 500.000 per aanvraag. Voor de aanschaf van machines en apparatuur en voor investeringen in onroerende zaken krijgt u samen maximaal € 400.000.

Bron: Plein+

 

 

Naar overzicht

Anderen bekeken

Meer weten?

Horst in 't Veld

0546-622525
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Subsidie Samenwerking bij innovatieprojecten 1 februari open

(1802x gelezen) | Agro-adviseurs,agrarische ondernemers,subsidie landbouwers