Nieuws

Datum: dinsdag 22 januari 2013

Sms-alert Belastingdienst voor startende ondernemers

De Belastingdienst helpt startende ondernemers om hun administratie goed in te richten en om hun betalingsverplichtingen beter in de gaten te houden.

Gratis sms-alert

Zo kunnen startende ondernemers een gratis sms-alert aanvragen om hen te helpen herinneren dat zij de btw-aangifte en betaling tijdig verrichten. 'Vergeet niet uw aangifte omzetbelasting over het vierde kwartaal in te dienen en te betalen voor 1 februari.'

2.000 abonnees per maand

In januari ontvingen 8.000 starters dit sms'je van de Belastingdienst op hun mobiele telefoon. Sinds vier maanden wordt deze mogelijkheid geboden. Medewerkers van de Starterteams van de Belastingdienst bezoeken starters en brengen de service onder de aandacht. Maandelijks komen er 2.000 abonnees bij. Door het versturen van een e-mail met telefoonnummer en BSN-nummer naar smsalert@belastingdienst.nl is de aanmelding een feit.

Resultaten veelbelovend

In de proeffase bleken de resultaten veelbelovend. Door de sms-attendering daalde de groep zware verzuimers (meer dan drie keer te laat geweest) met 40%. Op het YouTubekanaal van de Belastingdienst is een instructievideo te bekijken.

Webwinkel Vakdagen

Verder is de Belastingdienst op 23 en 24 januari te vinden op de Webwinkel Vakdagen in de Utrechtse Jaarbeurs. Dit is de belangrijkste beurs voor E-commerce in de Benelux. Webwinkels moeten aan voorwaarden voldoen om een betrouwbare administratie te kunnen overleggen aan de Belastingdienst. Medewerkers van de Belastingdienst kunnen de startende ondernemers daarover informeren.

Presentatie en Twitteraccount

Er zal ook een presentatie worden gegeven waarin de volgende onderwerpen aan bod komen: 'Welke regels gelden er voor het starten van een webwinkel?', 'Wat zijn de belangrijkste juridische valkuilen en fiscale regels?'. De bezoekers worden ook gewezen op het speciale Twitteraccount voor startende ondernemers van de Belastingdienst: @BDstarters. Er worden meer dan 10.000 bezoekers verwacht op de beurs.

Bron: accountant.nl

Naar overzicht

Meer weten?

Johan Evers

0546-660760
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Sms-alert Belastingdienst voor startende ondernemers

(1867x gelezen) | bedrijf starten,belastingdienst,starter