Nieuws

Datum: maandag 21 januari 2013

Let op: valse e-mails in omloop

Er zijn op dit moment veel valse e-mails in omloop. Zowel van de Belastingdienst en banken/Nederlandse Vereniging van Banken die wijzen op de overgang op IBAN. Opletten geblazen dus.

Valse e-mail Belastingdienst

In de valse e-mails van de Belastingdienst staat dat u belasting moet betalen. Vervolgens wordt u gevraagd om op een link te klikken. Deze link komt niet uit op de echte Belastingdienst-internetsite, maar op een valse internetsite.

Tekst valse e-mail

Geachte heer/mevrouw,

Met spijt delen wij u mede, dat er een fout is opgetreden in de berekening van uw belasting over de voorafgaande belastingperiode.

Uw schuld bedraagt € 1.000,00. U kunt de uitleg bij de berekening raadplegen in het bijgelegde document, of klik hier.

Om een boete te vermijden, wordt u vriendelijk verzocht de belastingschuld zo spoedig mogelijk te betalen.

Met vriendelijke groet,

Ministerie van Financiën

Bron: Belastingdienst

Valse e-mail IBAN

In de valse e-mails namens de banken/Nederlandse Vereniging van Banken wordt verwezen naar de overgang op IBAN. In de mail wordt gevraagd om door te klikken naar een (nep) website of een document te openen. Dit zou bijvoorbeeld nodig zijn om u over te kunnen zetten op IBAN. De banken zullen u echter nooit dit soort e-mails sturen. Voorkom schade en verwijder deze (zogeheten phishing)mails dan ook direct, ook uit de prullebak van uw computer. Klik dus geen links aan en open ook geen bijlagen.

Bron: Over op IBAN

Naar overzicht

Meer weten?

Johan Evers

0546-660760
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Let op: valse e-mails in omloop

(2308x gelezen) | nepfacturen,belastingdienst,IBAN