Nieuws

Datum: maandag 28 januari 2013

iPads medewerkers Belastingdienst vallen onder WKR

De Belastingdienst heeft het afgelopen jaar een deel van zijn medewerkers voorzien van een iPad voor hun werkzaamheden. Volgens het ministerie van Financiën vallen die iPads onder de werkkostenregeling (WKR).

Artikel Belastingambtenaren krijgen iPad van de baas

Financiën reageert hiermee op het NRC-artikel Belastingambtenaren krijgen iPad van de baas dat gisteren werd gepubliceerd. Ministerie van Financiën: "iPads zijn een goed middel om goedkoper en effectiever te kunnen werken. Met behulp van iPads wordt de papierstroom teruggedrongen en wordt plaats- en tijdonafhankelijk werken veel beter mogelijk."

Inzet iPads werpt vruchten af

"Niet alleen op de kantoren, maar bijvoorbeeld ook buiten de deur. Bijvoorbeeld de buitencontrole en de invordering door deurwaarders. Het inzetten van iPads werpt hier vruchten af. Naast het zakelijke gebruik kan de iPad ook voor privédoeleinden worden gebruikt. Net zoals voor iedere andere werkgever heeft dat ook voor de Belastingdienst als werkgever fiscale consequenties."

Werkkostenregeling (WKR)

"Het ministerie van Financiën, waar de Belastingdienst onderdeel van is, past sinds 2012 de werkkostenregeling toe. Door deze regeling kan een werkgever maximaal 1,4% (2012) van de totale loonsom (de 'vrije ruimte') besteden aan vergoedingen en verstrekkingen voor werknemers. Als die vrije ruimte overschreden wordt, is de werkgever het wettelijke eindheffingstarief aan loonheffing verschuldigd. Onder deze verstrekkingen vallen dus ook de als belast loon ter beschikking gestelde iPads."

Bron: Plein+

Naar overzicht

Meer weten?

Hendri Meilink

0523-264785
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - iPads medewerkers Belastingdienst vallen onder WKR

(2044x gelezen) | werkkostenregeling,onkostenvergoeding,WKR