Nieuws

Datum: dinsdag 11 december 2012

Winterbanden niet altijd onderdeel van autoregeling

Niet alle werkgevers treffen faciliteiten om voor hun werknemers het monteren van winterbanden mogelijk te maken.

Onverantwoord

Onverantwoord aldus de Vereniging Auto van de Zaak en vindt dan ook dat winterbanden een vast onderdeel moeten zijn van de autoregeling, bijvoorbeeld door dit deel uit te laten maken van het normleasebedrag.

25% geen winterbanden

Uit online onderzoek van VAVDZ onder 659 leaserijders blijkt dat net als vorig jaar 25 procent van de berijders de winter in gaat zonder winterbanden. Van alle berijders geeft 55 procent aan dat zij tegenwerking ervaren bij hun werkgever als zij om winterbanden vragen. Vorig jaar was dit nog 51 procent. 22 procent van de berijders die wel winterbanden hebben onder de auto van de zaak, betaalt deze uit eigen zak.

Zorgplicht werkgevers

De Vereniging vindt dat werkgevers vanuit hun zorgplicht de winterbanden voor hun rekening moeten nemen. Voorzitter Martin Huisman: "Op zijn minst moet het op aangeven van de berijder in een regeling makkelijk gemaakt worden en gestimuleerd worden. Het niet toestaan van winterbanden door werkgevers is onverantwoord. Op aspecten die met veiligheid te maken hebben, mag je niet besparen."

Bron: HRpraktijk

 

 


 

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Winterbanden niet altijd onderdeel van autoregeling

(1758x gelezen) | auto van de zaak,leaseauto,winterbanden