Nieuws

Datum: maandag 3 december 2012

Helft werknemers heeft weinig vertrouwen in pensioenfonds

Van de werknemers die via hun baas pensioen opbouwen, heeft 46 procent weinig vertrouwen in hun pensioenfonds.

Geen vertrouwen

Een op de tien werknemers heeft zelfs helemaal geen vertrouwen, blijkt uit een maandag bekendgemaakt onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Slechts 3 procent zegt heel veel vertrouwen te hebben in hun pensioenaanbieder. Ongeveer 8 procent zegt niet te weten hoe de ouwe dag gaat uitpakken.

Laagopgeleide werknemers

Vooral laagopgeleide werknemers maken zich zorgen. Ook werknemers tussen de 35 en 45 jaar zeggen vaker weinig vertrouwen te hebben in hun pensioenaanbieder in vergelijking met werknemers in andere leeftijdsgroepen.

Inkomen

Het vertrouwen in het eigen pensioenfonds staat in direct verband met zorgen over het inkomen op latere leeftijd. Bijna een vijfde van de werknemers die geen vertrouwen hebben in hun pensioenfonds of -verzekeraar, vrezen dat hun inkomen straks niet genoeg zal zijn. Bij de werknemers die hun pensioenaanbieder wel vertrouwen, is dit 4 procent.

Geen zorgen

Van hen maakt 30 procent zich helemaal geen zorgen over de ouwe dag, tegen 13 procent van de werknemers die hun pensioenaanbieder niet vertrouwt, aldus het CBS.

Bron: nu.nl

Naar overzicht

Verwante artikelen

Meer weten?

Ron Mulder

0548-537470
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Helft werknemers heeft weinig vertrouwen in pensioenfonds

(1743x gelezen) | pensioen,pensioenstelsel,pensioenregeling