Nieuws

Datum: donderdag 27 december 2012

Ander bijtellingspercentage voor automodellen per 1 januari 2013

Per 1 januari 2013 wijzigen de CO2-normen voor de bijtelling. Dit keer gaat het om meer dan honderd modellen en 632 uitvoeringen. Deze auto's wijzigen naar een duurdere bijtellingscategorie.

Nieuw aangeschafte modellen

Dit geldt voor nieuw aangeschafte modellen en niet voor bestaande aldus de Vereniging voor de Auto van de Zaak. De bijtellingscategorie wordt bepaald op het moment van registratie. Auto's met een lage CO2-uitstoot krijgen een korting op de bijtelling en hebben daarom een lagere bijtellingscategorie (20%, 14% of 0%). Deze lage bijtellingscategorie is vervolgens vijf jaar geldig.

Effectief

Het geven van korting op de bijtelling is heel erg effectief gebleken. Veel berijders maken gebruik van deze regeling volgens de VAVDZ. Een goede overheidsmaatregel dus om CO2-uitstoot te verminderen. Dit wordt bevestigd in het door de overheid gehouden onderzoek van Ecorys.

Switchen

De regeling wordt nu stap voor stap scherper gesteld. 'Te vaak en met te grote stappen' aldus de VAVDZ. Per 1 januari 2013 zijn er voor berijders die een lage bijtelling willen 111 modellen minder waarop de keuze kan vallen. "Een gemiddelde berijder zoekt één keer in de vier jaar een andere auto uit. Op dit moment worden de normen voor de tweede keer binnen een halfjaar aangescherpt, terwijl veel berijders nog geen mogelijkheid hebben gehad om te switchen naar een zuinige auto," aldus de vereniging.

 Bron: HRpraktijk

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Ander bijtellingspercentage voor automodellen per 1 januari 2013

(2405x gelezen) | auto van de zaak,bijtelling,CO2-normen