Nieuws

Datum: dinsdag 6 november 2012

Langere vrijstelling overdrachtsbelasting kopers zakelijk vastgoed

Kopers van nieuw zakelijk vastgoed kunnen langer een beroep doen op een vrijstelling van overdrachtsbelasting. De termijn van zes maanden is per 1 november uitgebreid naar twee jaar.

Positieve stimulans

Dat heeft staatssecretaris Weekers van Financiën besloten. Weekers komt hiermee tegemoet aan de wens van de sector. 'Ik hoop dat dit een positieve stimulans geeft aan de verkoop van bedrijfsonroerend goed,' aldus de staatssecretaris.

Nieuw bedrijfsonroerend goed

De vrijstelling geldt voor nieuw bedrijfsonroerend goed zoals kantoorpanden en winkelcomplexen die al in gebruik zijn genomen of zijn verhuurd door de verkoper. Als het onroerend goed werd verkocht binnen zes maanden na ingebruikname of verhuur, kon de koper een beroep doen op een vrijstelling van overdrachtsbelasting.

Termijn verlengd

Om tegemoet te komen aan de aanhoudend slechte situatie op de vastgoedmarkt, wordt de termijn van zes maanden verlengd naar 24 maanden. Door de maatregel wordt zowel de aankoop van zakelijk vastgoed als het starten van nieuwe projecten op de vastgoedmarkt gestimuleerd.

De regeling geldt ook als het onroerend goed op 1 november 2012 nog geen zes maanden in gebruik is genomen of is verhuurd.

Bron: Accountancynieuws

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Langere vrijstelling overdrachtsbelasting zakelijk vastgoed

(1898x gelezen) | overdrachtsbelasting,vrijstelling,zakelijk vastgoed,kantoorpand