Nieuws

Datum: dinsdag 2 oktober 2012

Forensentaks van de baan, AOW-leeftijd sneller omhoog

De forensentaks gaat niet door, maar de AOW-leeftijd gaat wel sneller omhoog. Dit zijn een aantal maatregelen uit het deelakkoord dat de VVD en de PvdA hebben gesloten over de begroting van volgend jaar.

Forensentaks

De forensentaks werd dit voorjaar door VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie geïntroduceerd in het Kunduz-akkoord, maar vrijwel alle partijen namen er al snel afstand van. Ook vakbonden, werkgeversorganisaties en de ANWB wilden dat de onbelaste reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer bleef bestaan.

Assurantiebelasting

Naast de forensentaks wordt ook de langstudeerboete en de eigen bijdrage voor de gezondheidszorg geschrapt. Daar staat tegenover dat de assurantiebelasting wordt verhoogd van 9,7 naar 21 procent. Dit geldt onder meer voor de autoverzekering, de schade verzekering en de WA-verzekering.

AOW-leeftijd sneller omhoog

Daarnaast wordt de AOW-leeftijd sneller verhoogd. VVD en PvdA hebben afgesproken dat in 2018 de AOW-leeftijd op 66 jaar staat, een jaar eerder dan tot nu toe de bedoeling was. In het nieuwe tijdpad komt de AOW-leeftijd dan in 2021 op 67 jaar uit, dat was eerst in 2023.

Bron: BNR

Naar overzicht

Meer weten?

Johan Evers

0546-660760
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Forensentaks van de baan, AOW-leeftijd sneller omhoog

(1777x gelezen) | forensentaks,aow-leeftijd,auto van de zaak,pensioen