Nieuws

Datum: maandag 24 september 2012

Innovatiespottercongres

Onlangs vond in Noord-Groningen het Innovatiespottercongres plaats dat onder meer door de Jong & Laan werd gesponsord. Het congres was bedoeld voor innovatieve, kennisintensieve en specialistische bedrijven in Noord-Nederland en hun toeleveranciers en afnemers.

Innovatiebox

Op het Innovatiespottercongres konden de bedrijven contacten leggen, vraag en aanbod koppelen en kennis uitwisselen. Ook waren er workshops over onder meer zakendoen over de grens, business development, fiscale voordelen van de Innovatiebox en internationaal aanbesteden voor het midden- en kleinbedrijf. Belangrijkste conclusie van het congres: durf met een brede blik te innoveren en denk buiten de eigen landgrenzen.

Stimuleren innovatie

Het laatste sluit goed aan op de kabinetsplannen. Het kabinet wil de topsectoren van de Nederlandse economie verder uitbouwen, waarbij er handelsmissies worden georganiseerd naar landen waar ondernemers uit de negen topsectoren groeikansen zien. Het kabinet maakt zich in de begroting voor 2013 ook sterk voor innovatie. Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie breidt daarom het Innovatiefonds MKB+ uit en verhoogt het budget voor de Borgstelling MKB-kredieten (BMKB) tot € 1 miljard. Ondernemers kunnen vanaf 2013 niet alleen bij banken maar ook bij andere financiers gebruikmaken van deze borgstelling.

Naar overzicht

Anderen bekeken

Deel op:

De Jong en Laan - Innovatiespottercongres

(1638x gelezen) | innovatiebox,innovatie