Nieuws

Datum: donderdag 6 september 2012

Financiële bijdrage voor bedrijven op buitenlandse beurzen

Bedrijven die zich willen presenteren op belangrijke beurzen in het buitenland kunnen een financiële bijdrage krijgen van het Rijk.

Voorbeeldexemplaar

Ook kleine en middelgrote bedrijven die voor de verkoop van hun product een voorbeeldexemplaar moeten maken om orders in het buitenland krijgen, kunnen steun krijgen van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I).

Exporterende mkb-ers

Dat heeft staatssecretaris Bleker woensdag bekendgemaakt. Voor deze twee nieuwe maatregelen wordt in 2013 ongeveer 6 miljoen euro gereserveerd. Het zijn vooral de ruim 112.000 exporterende bedrijven uit het midden- en kleinbedrijf die van deze maatregelen kunnen profiteren.

Exportpositie

Bleker heeft de exportpositie van Nederland vergeleken met die van enkele andere naburige landen. Daaruit blijkt dat de inspanningen van het Rijk zeker niet onderdoen voor onze buurlanden. Ambassades stimuleren handel en investeringen, het Rijk organiseert missies en biedt ondersteuning aan ondernemers die in het buitenland willen gaan ondernemen.

Kredietverzekeringen

Duitsland, Denemarken en Frankrijk bieden wel meer bij kredietverzekeringen en exportfinanciering. Deze landen geven meer garanties en/of leningen aan bedrijven dan Nederland. Daarmee kunnen bedrijven in die landen een concurrentievoordeel krijgen bij de handel met andere landen.

Werkgelegenheid

De Nederlandse economie is voor een belangrijk deel afhankelijk van de export. Het is een belangrijke factor in de werkgelegenheid. Zo'n 33% van ons inkomen komt uit het buitenland.

Bron: Rijksoverheid

Naar overzicht

Anderen bekeken

Meer weten?

Johan Evers

0546-660760
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Financiële bijdrage voor bedrijven op buitenlandse beurzen

(2549x gelezen) | beurzen,financiële steun,bedrijven,export