Nieuws

Datum: maandag 3 september 2012

Dubbele premiekorting vervalt voor 2013

De premiekorting oudere werknemers mag in 2013 niet meer worden toegepast in combinatie met de premiekorting voor arbeidsgehandicapten.

Wetswijziging

Door een wijziging in de Wet financiering sociale verzekeringen is dit vanaf 2013 niet meer mogelijk. Als u een oudere werknemer met een arbeidsbeperking aanneemt, mag u alleen nog gebruik maken van de premiekorting voor arbeidsgehandicapten.

Voorwaarden

Onder bepaalde voorwaarden kunt u maximaal 3 jaar de volgende premiekortingen krijgen:

  • Premiekorting voor oudere werknemers. Deze korting kunt u toepassen als uw werknemer op de dag voordat hij bij u in dienst kwam 50 jaar of ouder was én een uitkering had.
  • Premiekorting voor werknemers met een ziekte of handicap. Deze korting kunt u toepassen als uw werknemer op de dag voordat hij bij u in dienst kwam een arbeidsongeschiktheidsuitkering had.

Arbeidsgehandicapten

Als u een oudere werknemer met een arbeidsbeperking aanneemt, kunt u alleen nog gebruikmaken van de premiekorting voor arbeidsgehandicapten. Die gaat per 2013 wel omhoog naar € 7.000 per jaar. Eén van de maatregelen uit het begrotingsakkoord is het versoberen van het vitaliteitspakket.

Bron: UWV

Naar overzicht

Verwante artikelen

Meer weten?

Hendri Meilink

0523-264785
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Dubbele premiekorting vervalt voor 2013

(1990x gelezen) | premiekorting,arbeids,gehandicapten,personeelsbeleid