Nieuws

Datum: dinsdag 21 augustus 2012

Salaris weer belangijk als arbeidsvoorwaarde

Het salaris komt dit jaar nieuw binnen in de top 5 van wat een werkgever aantrekkelijk maakt. Dit blijkt uit onderzoek van Unique onder ruim 3.000 werkzoekenden.

Salaris

Op de vraag wat een werkgever aantrekkelijk maakt, antwoorden steeds meer werknemers: salaris. Laag opgeleide werknemers vinden het salaris significant belangrijker dan hoog opgeleide werknemers (73 procent ten opzichte van 58 procent).

Goede bedrijfscultuur

Naast het salaris verhoogt volgens het onderzoek ook een goede bedrijfscultuur de aantrekkelijkheid van een werkgever. 69 procent van de werknemers stelt dat de bedrijfscultuur het meest belangrijk is bij een aantrekkelijke werkgever. Daarmee staat bedrijfscultuur dit jaar op de eerste plaats in de top 5. Daarna volgen salaris (66 procent), inhoud van de functie (65 procent), vrijheid en vertrouwen van de werkgever (40 procent) en ontwikkelingsmogelijkheden (31 procent).

Mannen

Uit het onderzoek komt naar voren dat mannen salaris net iets belangrijker vinden dan vrouwen. Vooral de leeftijdscategorieën <25 en 25-35 hechten hier meer waarde aan dan de andere leeftijdscategorieën.

Opvallende verandering

In vergelijking met vorig jaar is deze top 5 opvallend veranderd. In 2011 noemde tweederde van de werknemers de mogelijkheid om werktijden zelf te bepalen als belangrijkste voorwaarde voor een aantrekkelijke werkgever. Ook bedrijfscultuur (64 procent), de mogelijkheid om thuis te werken (63 procent), de mogelijkheid om parttime te werken (59 procent) en het hebben van veel verantwoordelijkheden (54 procent) werden vorig jaar gekoppeld aan een aantrekkelijke werkgever. Salaris kwam toen niet voor in de top 5.

Bron: Plein+

Naar overzicht

Anderen bekeken

Verwante artikelen

Meer weten?

Hendri Meilink

0523-264785
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Salaris weer belangrijk als arbeidsvoorwaarde

(2380x gelezen) | personeelsbeleid,arbeidsvoorwaarden,salaris