Nieuws

Datum: donderdag 23 augustus 2012

MKB-Nederland: Geen verdere lastenverzwaring meer

MKB-Nederland, de belangenbehartiger van middelgrote en kleine bedrijven, wil dat een nieuwe regering de lasten voor burgers en bedrijven niet verder verzwaart. Dat zegt voorzitter Hans Biesheuvel.

Genoeg is genoeg

In een brief aan de lijsttrekkers schrijft hij: "Haal het geld niet verder op bij de burgers en de bedrijven. De btw-verhoging heeft veel kwaad bloed gezet. De belastingen zijn al veel te hoog. Genoeg is genoeg."

Eigen vlees

Biesheuvel vindt dat er vooral op de overheid bezuinigd moet worden. "Snij als overheid in eigen vlees. Er zijn nog steeds veel te veel ambtenaren en desondanks is er ook nog steeds een leger van duur betaalde adviseurs in de weer. Allemaal van ons belastinggeld."

Ziekte

Verder wil hij dat bedrijven niet meer worden verplicht om bij ziekte maximaal twee jaar loon door te betalen. "Het is duur om mensen in vaste dienst te hebben en het is moeilijk om ze te ontslaan. Daarom zijn er veel flexibele contracten en zzp-ers. De arbeidskosten zijn hoog en er zijn veel verplichtingen. Kan er geen einde gemaakt worden aan de verplichting om twee jaar loon door te betalen bij ziekte? Dat is toch veel te lang voor een klein bedrijf?"

Bron: MKB-Nederland

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - MKB-Nederland: Geen verdere lastenverzwaring meer

(1760x gelezen) | MKB-Nederland,lastenverzwaring,btw-verhoging