Nieuws

Datum: dinsdag 24 juli 2012

Uitzendkrachten gaan evenveel verdienen als vast personeel

Vanaf 2015 gaan uitzendkrachten vanaf de eerste werkdag evenveel verdienen als collega's met een vast dienstverband. De vakbonden en de Algemene Bond voor Uitzendkrachten hebben een principeakkoord bereikt waarin dit is vastgelegd.

Gelijkgetrokken

Gelijke beloning strekt zich niet alleen uit over salaris. Ook toeslagen en ADV worden gelijkgetrokken voor uitzendkrachten en vaste werknemers. FNV-voorzitter Henk van der Kolk noemt het akkoord op zijn blog 'niets minder dan een kleine revolutie in de arbeidsverhoudingen'.  

Overgangs-cao

De nieuwe cao, waarin de arbeidsvoorwaarden voor ruim 600.000 uitzendkrachten zijn geregeld, gaat in op 5 november a.s. en heeft een looptijd van vijf jaar. De komende drie maanden geldt een overgangs-cao. Daarin is een loonsverhoging van 1,55 procent opgenomen vanaf 3 september.

Afspraken

Naast gelijk loon voor gelijk werk zijn er ook afspraken in de nieuwe cao opgenomen over onder meer de reiskostenregeling en meer scholing.

Grootste cao in Nederland

De nieuwe CAO voor Uitzendkrachten geldt voor 600.000 mensen en is daarmee de grootste collectieve arbeidsovereenkomst op de Nederlandse arbeidsmarkt. Het principeakkoord voor deze nieuwe cao werd gesloten tussen de vakbonden FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond, De Unie, LBV en ABU.

Bron: FNV Vakcentrale

Naar overzicht

Verwante artikelen

Meer weten?

Hendri Meilink

0523-264785
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Uitzendkrachten gaan evenveel verdienen als vast personeel

(2311x gelezen) | personeelsbeleid,uitzendkrachten,gelijke beloning,principeakkoord