Nieuws

Datum: donderdag 5 juli 2012

Ondernemer moet zaken op tijd regelen

Start nu met het in kaart brengen van de eventuele gevolgen van ziekte of overlijden voor het bedrijf of privé. En als het bedrijf in zo'n situatie toch verkocht of overgedragen moet worden, waar moeten ondernemers en de nabestaanden dan op letten?

Seminar Bedrijfsopvolgingsfaciliteit

Dat was de belangrijkste boodschap voor de ondernemers en hun partners die woensdagavond 4 juli het seminar Bedrijfsopvolgingsfaciliteit (BOF) bijwoonden. Het seminar werd georganiseerd door de vestiging Hoogeveen van de Jong & Laan accountants belastingadviseurs.

Zaken goed regelen

Volgens partner Hermann Neumann van de Jong & Laan is het een onderwerp dat veel ondernemers niet hoog op de agenda hebben staan. "Toch is het verstandig om erover na te denken. Bij ziekte of overlijden van de ondernemer kan dit in het slechtste scenario tot gevolg hebben dat de continuïteit van het bedrijf in gevaar komt. Ondernemers moeten hun zaken dus goed regelen; op zakelijk gebied, maar ook privé. Een ding is zeker: als er niets is geregeld, betalen de familieleden bij bedrijfsopvolging teveel belasting en bestaat de kans dat de onderneming in financiële problemen komt."

Testament

Wie dit wil voorkomen, moet volgens Neumann op tijd actie ondernemen. "Een check van met name het testament en de huwelijkse voorwaarden mag daarbij zeker niet ontbreken. Voor iedere ondernemer is een bedrijfsopvolging namelijk anders. Je praat dan echt over maatwerk. Wij kunnen een ondernemer daarin adviseren en forse besparingen in de erfbelasting realiseren."

Naar overzicht

Anderen bekeken

Verwante artikelen

Deel op:

De Jong en Laan - Ondernemer moet zaken op tijd regelen

(2014x gelezen) | BOF,huwelijkse voorwaarden,testament,bedrijfsopvolging