Nieuws

Datum: maandag 9 juli 2012

OB-aangifte via Mijn de Jong & Laan

Vanaf deze maand kunt u via Mijn de Jong & Laan aangifte doen van uw omzetbelasting. Hiermee neemt de Jong & Laan een voorschot op het besluit van de overheid, dat u verplicht om met ingang van 1 januari 2014 deze aangifte alleen nog via SBR digitaal in te dienen.

Standard Business Reporting

Standard Business Reporting (SBR) is een standaard voor het samenstellen en elektronisch uitwisselen van zakelijke rapportages en gegevens via internet. Met ingang van 1 januari 2013 kunnen ondernemers hun aangiften inkomsten- en vennootschapsbelasting alleen nog maar digitaal aanleveren via SBR. In 2014 en 2015 volgen de aangifte omzetbelasting, de opgave ICP, het deponeren van de publicatiestukken bij de Kamer van Koophandel en de opgave van statistische gegevens bij het CBS.

Een druk op de knop

Met het onlineplatform Mijn de Jong & Laan gaat de Jong & Laan mee in deze ontwikkelingen. Met een druk op de knop heeft u de mogelijkheid om uw aangiftes digitaal te accorderen. De Jong & Laan bereidt de aangiftes en/of andere documenten voor en zet ze in de portal klaar voor ondertekening. Gaat u akkoord met de aangifte of het document, dan worden de stukken automatisch naar de verschillende instanties verzonden.

Gefaseerd geïntroduceerd

De digitale OB-aangifte via Mijn de Jong & Laan wordt gefaseerd geïntroduceerd. De klanten die hiervoor in aanmerking komen, worden door hun relatiebeheerder ingelicht. U hoeft dus zelf niets te ondernemen.

Naar overzicht

Verwante artikelen

Deel op:

De Jong en Laan - OB-aangifte via Mijn de Jong & Laan

(3279x gelezen) | belastingadvies,belasting,belastingaangifte,nieuwsbrief