Nieuws

Datum: donderdag 26 juli 2012

Keurmerk voor ritregistratiesysteem

Samenwerking tussen de vereniging Auto Van De Zaak (VAVDZ) en de branchevereniging van ritregistratiesysteemleveranciers (BVLR) moet leiden tot een zo breed mogelijk gedragen keurmerk dat aantoont dat een ritregistratiesysteem voldoet aan de normen van de Belastingdienst.

Zekerheid geven

Het keurmerk moet zekerheid geven aan berijders die in de toekomst gebruik willen maken van een variabele bijtelling per privé gereden kilometer of aan berijders die willen vallen onder een verlicht regime van de Belastingdienst.

Betrouwbaar en voldoen aan eisen

"Berijders willen weten welk systeem voldoet aan de door de Belastingdienst gestelde normen. Daarom hebben wij besloten om samen met de leveranciers van deze systemen een erkend keurmerk oprichten" aldus Martin Huisman Voorzitter VAVDZ. "Een systeem moet aan kunnen tonen dat het betrouwbaar is en voldoet aan de eisen. Zo kan er straks ook makkelijk een bijtelling per privé gereden kilometer voor personenauto's ingevoerd worden", meent Johan Pot, Voorzitter van de BVLR.

Gestaffelde bijtelling

Mogelijk wordt er per 1-1-2013 een gestaffelde bijtelling ingevoerd voor bestelauto's. Een goedgekeurd systeem is dan een vereiste. Er loopt reeds enige tijd bij het ministerie een pilot voor deze ritregistratie van bestelauto's. VAVDZ is hierbij betrokken. Daarnaast loopt er bij de Belastingdienst het project RRS (RitRegistratieSystemen).

Normenkader

De uitkomst is onder andere dat er een normenkader is gepubliceerd dat in samenwerking met onder andere leden van de BVLR is opgesteld. Als berijders een systeem hebben dat voldoet aan het normenkader, dan komen zij in aanmerking voor een verlicht regime bij controles door de Belastingdienst.

Handen ineengeslagen

De overheid gaat niet zelf ritregistratiesystemen certificeren en stimuleert branchepartijen om te komen tot een onafhankelijk keurmerk in het kader van horizontaal toezicht. Om deze reden hebben VAVDZ en de BVLR de handen ineen geslagen. Samen werken partijen aan de uitvoering van het keurmerk op basis van de normen van de Belastingdienst. Partijen hebben elkaar beloofd om te komen tot een efficiënt, objectief en onafhankelijk keurmerk waarbij de doelstelling is om het zo breed mogelijk in de markt neer te zetten.

Bron: Vereniging Auto Van De Zaak

Naar overzicht

Verwante artikelen

Meer weten?

Johan Evers

0546-660760
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Keurmerk voor ritregistratiesysteem

(1922x gelezen) | auto van de zaak,bijtelling,rittenregistratiesysteem,keurmerk