Nieuws

Datum: donderdag 21 juni 2012

Vrijwaring inlenersaansprakelijkheid een feit

Vanaf 1 juli 2012 kunt u onder voorwaarden worden vrijgesteld van de inlenersaansprakelijkheid. Het uitzendbureau waarmee u werkt, moet dan wel beschikken over een certificaat van de Stichting Normering Arbeid (SNA).

Akkoord met uitzendbranche

Ook moet u 25% van het factuurbedrag (inclusief omzetbelasting) op een geblokkeerde rekening (g-rekening) bij de Belastingdienst storten. De Belastingdienst heeft hierover met de uitzendbranche een akkoord bereikt. Door de vrijwaring kunt u als werkgever niet meer aansprakelijk worden gesteld voor een uitlener die zijn loonheffingen en omzetbelastingen niet op tijd heeft afgedragen.

Uitreksel van de KvK

Daarnaast bleek onlangs dat uitzendbureaus zich (naar verwachting) per 1 juli 2012 verplicht moeten registreren bij de Kamer van Koophandel (KvK). Het is belangrijk dat u deze registratie controleert door een uitreksel van het uitzendbureau waarmee u werkt op te vragen bij de KvK.

Registratieplicht

Zorg er verder voor dat u een kopie van dit uitreksel bewaart in uw administratie. Op die manier kunt u bewijzen dat het uitzendbureau waarvan u uitzendkrachten inleent, voldoet aan de registratieplicht.

Bron: HR Rendement

Naar overzicht

Meer weten?

Johan Evers

0546-660760
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Vrijwaring inlenersaansprakelijkheid een feit

(1996x gelezen) | omzetbelasting,inlenersaansprakelijkheid,ketenaansprakelijkheid,personeel