Nieuws

Datum: vrijdag 29 juni 2012

Verpakkingenbelasting verdwijnt per 1 januari 2013

De verpakkingenbelasting kan per 1 januari 2013 definitief worden afgeschaft.

Overeenkomst

Staatssecretaris Atsma (Infrastructuur en Milieu) en het verpakkende bedrijfsleven hebben een overeenkomst getekend waarmee producenten, importeurs en verkopers van verpakte producten garanderen dat zij de komende tien jaar de kosten voor inzameling en hergebruik van kunststof verpakkingsmateriaal betalen.

Hergebruik verpakkingsmateriaal

De overeenkomst met het bedrijfsleven gaat de in 2008 ingevoerde verpakkingbelasting vervangen. In de overeenkomst spreken de bedrijven af dat ze de komende jaren meer verpakkingsmateriaal gaan hergebruiken en de hele verpakkingsketen verder zullen verduurzamen.

Financieringsstelsel

Daarnaast staan ze borg voor een robuust en toereikend financieringsstelsel, dat in de plaats komt van het huidige Afvalfonds dat door het Rijk wordt gevuld. Het financieringsstelsel is in de eerste plaats bedoeld om de gemeenten te vergoeden voor het inzamelen van verpakkingsafval. Daarnaast staat het bedrijfsleven garant voor 20 miljoen euro per jaar voor de aanpak van zwerfafval.

Verduurzamingsagenda

De bedrijven blijven betalen voor de lopende campagne Nederland Schoon. Ook betaalt het bedrijfsleven een Kennisinstituut Verpakkingen dat voor de komende jaren een 'verduurzamingsagenda' gaat opstellen en uitvoeren waarmee de hele verpakkingsketen verduurzaamd wordt.

Bron: Accountant.nl

Naar overzicht

Anderen bekeken

Verwante artikelen

Meer weten?

Johan Evers

0546-660760
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Verpakkingenbelasting verdwijnt per 1 januari 2013

(1653x gelezen) | verpakkingenbelasting,hergebruik