Nieuws

Datum: donderdag 14 juni 2012

Premiedifferentiatie maakt tijdelijke arbeid onaantrekkelijker

Het vergroten van de werkgeversrisico’s bij ziekte van tijdelijke arbeidskrachten zal ertoe leiden dat tijdelijke arbeid onaantrekkelijk en duurder wordt voor werkgevers. Zij hebben niet de instrumenten om deze groep naar ander werk te leiden.

Wetsvoorstel

Dat schrijven VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO-Nederland in een brief aan de Tweede Kamer, die zich deze week buigt over een wetsvoorstel van minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Premiedifferentiatie

Het kabinet wil via premiedifferentiatie werkgevers individueel belasten voor de uitkering van zieke tijdelijke arbeidskrachten. De gedachte is dat werkgevers dan een prikkel hebben om ziekte en arbeidsongeschiktheid te voorkomen.

Prikkels

De werkgeversorganisaties wijzen erop dat deze arbeidskrachten niet meer in dienst zijn van de betrokken werkgever. Die heeft dan ook niet meer het 'gezag' om hen weer aan het werk te krijgen. Prikkels zouden daarom meer op de arbeidskrachten zelf moeten worden gericht.

Sectorpremie gehandhaafd

Voor kleine bedrijven blijft de sectorpremie gehandhaafd. De werkgeversorganisaties vinden dat voor de definitie van kleine bedrijven de bestaande norm van een loonsom tot 750.000 euro moet worden toegepast, en niet een lager bedrag.

Bron: VNO NCW

 

Naar overzicht

Verwante artikelen

Meer weten?

Hendri Meilink

0523-264785
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Premiedifferentiatie maakt tijdelijke arbeid onaantrekkelijker

(1973x gelezen) | personeelsbeleid,premies,tijdelijke arbeid,ziekte