Nieuws

Datum: maandag 18 juni 2012

Meer fiscale voordelen zonnepanelen en stille voertuigen

Voor bedrijven is het fiscaal nog aantrekkelijker om zonnepanelen te plaatsen op een dak dat is vrijgemaakt van asbest. Ook is er meer fiscaal voordeel voor de aanschaf van een stil voertuig.

Vervangen asbestdaken

Het vervangen van asbestdaken kan al een paar jaar fiscaal voordelig via de Milieu-investeringsaftrek (MIA). Bedrijven kunnen 36 procent van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst met een maximum van 40 euro per vierkante meter dakoppervlak.

Zonnepanelen

Hier komt per 1 juli extra voordeel bovenop als zij deze asbestvrije daken voorzien van zonnepanelen. Bedrijven mogen de kosten voor deze zonnepanelen vervroegd afschrijven via de Vamil en bovendien via de Energie-investeringsaftrek (EIA) 41,5 procent van de kosten aftrekken van de fiscale winst.

Stille voertuigen

De aanschaf van voertuigen met geluidsreducerende voorzieningen met een Piek-certificaat kon al voordelig via de MIA\Vamil. Het fiscale voordeel gold echter alleen voor de kosten van de geluidsreducerende voorzieningen. Door de wijziging komen de kosten van de gehele truck voor MIA en Vamil in aanmerking. De truck moet dan wel zijn voorzien van het zogenaamde QuietTRUCK-certificaat van Piek-Keur.

Bron: Accountancynieuws

Naar overzicht

Verwante artikelen

Meer weten?

Johan Evers

0546-660760
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Meer fiscale voordelen zonnepanelen en stille voertuigen

(2083x gelezen) | Vamil,MIA,zonnepanelen,stille voertuigen