Nieuws

Datum: maandag 18 juni 2012

Jonge mantelzorgers sportief aan de bak

De Jong & Laan Rijssen heeft 21 jonge mantelzorgers uit de gemeente Rijssen-Holten afgelopen zaterdag een leuke middag bezorgd.

De Wilgenweard

De jongens en meisjes in de leeftijd van zes tot veertien jaar kregen van de ondernemende accountants een sportief uitje aangeboden naar De Wilgenweard in Nijverdal.

Kompastocht

Voor de deelnemers waren enkele activiteiten georganiseerd zoals het spectaculaire gravity fall, waarbij de jongens en meiden vanaf een twaalf meter hoge toren langs een tokkelbaan naar beneden suizen. Ook werd er een klimwand beklommen en was er een kompastocht. Na afloop van de activiteiten was er voor iedereen patat.

Hart onder de riem

De Jong & Laan Rijssen heeft deze activiteit georganiseerd omdat ze de jonge mantelzorgers een hart onder de riem wilden steken. Jonge mantelzorgers zijn kinderen die thuis een ouder, broer of zus hebben voor wie ze zorgen vanwege bijvoorbeeld een chronische ziekte, lichamelijke of verstandelijke beperking of psychische ziekte.

Plezier aan beleven

Volgens vestigingsleider Erik ter Haar van de Jong & Laan is dit voor de jonge mantelzorgers lang niet altijd even gemakkelijk. "Normaal gesproken komen we bij bedrijven over de vloer en kijk je hoe je ondernemers zakelijk verder kunt helpen. Het is echter ook belangrijk om energie te steken in een minder zakelijk doel en een dag met deze kinderen op te trekken. Iets waar zowel de kinderen als wij plezier aan hebben beleefd."

Naar overzicht

Anderen bekeken

Deel op:

De Jong en Laan - Jonge mantelzorgers sportief aan de bak

(2221x gelezen) | de Jong & Laan Rijssen,jonge mantelzorgers