Nieuws

Datum: woensdag 6 juni 2012

Hulpmiddel voor beoordelen kosten werkruimte

De Belastingdienst heeft op haar website een ‘hulpmiddel werkruimte’ opgenomen om te bepalen of u de kosten van een werkruimte in uw eigen woning in aftrek mag brengen op uw winst.

Vragen over aftrek kosten

In de praktijk blijkt dat de aftrek van kosten van de werkruimte nogal wat vragen oproept en dat ondernemers de kostenaftrek vaak ten onrechte toepassen. Het 'hulpmiddel werkruimte' biedt ondernemers een helpende hand

Zelfstandig gedeelte woning

Om de kosten van de werkruimte in aftrek te kunnen brengen, moet de werkruimte een zelfstandig gedeelte van de woning zijn. Dit wil zeggen dat de werkruimte over een eigen opgang en sanitair beschikt. Hierdoor is het mogelijk dat u de ruimte apart kunt verhuren. Daarnaast moet u ook voldoen aan het inkomenscriterium:

  • Heeft u als ondernemer ook nog op kantoor een werkruimte dan moet meer dan 70% van de totale inkomsten in de werkruimte zijn verdiend.
  • Beschikt u alleen thuis over een werkruimte dan moet u meer dan 70% van de totale inkomsten in of vanuit de werkruimte verdienen én moet u minimaal 30% in de werkruimte verdienen.

Kosten wel of niet aftrekken?

Bovenstaande criteria roepen vaak vragen op. Het hulpmiddel op de website van de Belastingdienst helpt om te bepalen of u de kosten mag aftrekken en welke kosten voor de werkruimte u in aftrek mag brengen.

Minder fouten

Bent u van plan om een ruimte in uw woning te gaan gebruiken als werkruimte voor uw onderneming dan geeft dit hulpmiddel een goed beeld van de kosten die u mag aftrekken. Daarnaast kunt u het hulpmiddel ook gebruiken om te bepalen of u de regeling op dit moment juist toepast. Dit zou tot minder fouten moeten leiden bij het gebruik van deze regeling.

Bron: Fiscaal Rendement

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Hulpmiddel voor beoordelen kosten werkruimte

(1898x gelezen) | kantoor,werkruimte,eigen woning,winst