Nieuws

Datum: donderdag 7 juni 2012

Garantieregelingen mkb uitgebreid

Ondernemers die moeilijk toegang hebben tot krediet krijgen extra ondersteuning van de overheid. De garantieregelingen voor het bedrijfsleven worden uitgebreid en opengesteld voor meer vormen van kredietverlening.

Kredietverlening mkb

Hoewel de omvang van de kredietverlening aan bedrijven de afgelopen jaren op peil is gebleven, zijn er in economisch onzekere tijden zorgen over kredietverlening in het midden- en kleinbedrijf. Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat kleinere bedrijven vaker bot vangen bij de bank en minder toegang hebben tot alternatieven om aan krediet te komen.

Borgstellingsregeling mkb

Daarom wordt de borgstellingsregeling voor het mkb (BMKB) opengesteld voor alternatieve financiers, zoals oud-ondernemers en vermogende beleggers. Tot nu toe konden alleen banken gebruik maken de regeling. Om dit mogelijk te maken wordt het budget voor 2012 en 2013, met hulp van het Europees Investeringsfonds, verhoogd van 700 miljoen euro naar 1 miljard euro.

Regeling verlengd

Bovendien wordt de garantieregeling voor grotere bedrijven - dat is ingesteld tijdens de kredietcrisis in 2008 - met een jaar verlengd. De tijdelijke regeling zou eigenlijk per 1 januari 2013 komen te vervallen.

Bron: Ministerie van EL&I

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Garantieregelingen mkb uitgebreid

(1728x gelezen) | mkb,kredietverlening,garantieregelingen,borgstellingsregeling