Nieuws

Datum: woensdag 13 juni 2012

Fiscaal voordelig op stap met uw werknemers

De zomerse periode kan een goed moment zijn voor een bedrijfsuitje. U moet er echter wel rekening mee houden dat u de kosten van het bedrijfsuitje moet aanmerken als loon van de werknemer.

Specifieke fiscale regels

Er gelden specifieke fiscale regels als het bedrijfsuitje openstaat voor ten minste drie vierde van de werknemers of voor ten minste drie vierde deel van de werknemers van een bepaalde afdeling. Is dat het geval dan kunt u € 454 onbelast vergoeden of verstrekken aan de werknemer.

Bovenmatige kostenvergoedingen

Zijn de kosten van de personeelsfeesten, -reizen en dergelijke meer dan € 454 dan moet de werknemer over het meerdere belasting betalen. U kunt dat nog voorkomen door deze belasting/premie volksverzekeringen door eindheffing voor uw rekening te nemen. De eindheffing is mogelijk voor bovenmatige kostenvergoedingen en verstrekkingen tot maximaal € 200 per maand per werknemer.

Eindheffing

Hieronder vallen dus ook eventuele andere bovenmatige vergoedingen en verstrekkingen. Houd hier dus wel rekening mee! De eindheffing is volgens het tabeltarief en kan oplopen tot 108,3%.

Afwijkende regels

Maakt u al gebruik van de werkkostenregeling, dan moet u rekening houden met afwijkende regels. De plaats van het bedrijfsuitje is dan namelijk doorslaggevend. Het bedrijfsuitje is namelijk alleen onbelast als het volledig op de werkplek plaatsvindt.

Externe locatie

Kiest u echter voor een externe locatie dan is het personeelsuitje belast. U kunt dit nog wel voorkomen door de kosten van het bedrijfsuitje als eindheffingsloon aan te merken en onder te brengen in de vrije ruimte. Over de kosten in deze vrije ruimte hoeft u dan geen loonbelasting/premie volksverzekeringen in te houden.

Bron: Fiscaal Rendement

Naar overzicht

Anderen bekeken

Meer weten?

Hendri Meilink

0523-264785
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Fiscaal voordelig op stap met uw werknemers

(2090x gelezen) | bedrijfsuitje,werkkostenregeling,onkostenvergoeding,personeel