Nieuws

Datum: woensdag 16 mei 2012

Veel werkgevers nog niet overgestapt op WKR

Bijna driekwart (73%) van de werkgevers is nog niet overgestapt op de Werkkostenregeling (WKR), het nieuwe vergoedingssysteem dat per 1 januari 2011 beschikbaar is. Dit blijkt uit onderzoek van AFAS Software.

Op zoek naar goede uitvoering WKR

Het softwarebedrijf vroeg ruim 100 klanten in hoeverre ze al gebruik maken van de nieuwe regels omtrent het vergoeden van werkkosten. Hieruit blijkt dat, hoewel de regeling over het algemeen goed bekend is, veel organisaties nog op zoek zijn naar een goede uitvoering ervan.

Onbelaste vergoedingen en verstrekkingen

Met de WKR kunnen organisaties maximaal 1,4% (de zogeheten vrije ruimet) van het totale fiscale loon besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor medewerkers. Over vergoedingen boven deze 1,6% wordt 80% eindheffing berekend. Werkgevers kunnen ook gebruik maken van gerichte vrijstellingen, waarmee zij bepaalde zaken onbelast blijven vergoeden of verstrekken.

Kwestie van overstappen

De meeste ondervraagde organisaties weten van het bestaan van de nieuwe WKR; slechts 4% geeft aan geen idee te hebben wat de regeling precies inhoudt. Van de respondenten zegt 23% precies te weten wat hen te wachten staat en dat het alleen nog een kwestie is van overstappen. Bijna de helft van de respondenten is zich momenteel aan het oriënteren op de mogelijkheden.

Niet de urgentie in

Toch zien werkgevers niet echt de urgentie van een snelle overstap. Invoering van het systeem begin 2013 is voor 30% van de respondenten vroeg genoeg. Daarnaast zegt 66% van de ondervraagden geen idee te hebben wanneer ze de regeling daadwerkelijk gaan invoeren, maar dat ze het op tijd geregeld hebben. Uiterlijk 1 januari 2014 moeten alle organisaties zijn overgestapt op de nieuwe regels en vervalt de oude wetgeving.

Bron: AFAS

 

Naar overzicht

Anderen bekeken

Verwante artikelen

Meer weten?

Hendri Meilink

0523-264785
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Veel werkgevers nog niet overgestapt op WKR

(2008x gelezen) | personeel,werkkostenregeling,onkostenvergoeding,WKR