Nieuws

Datum: dinsdag 8 mei 2012

Streep door onbelaste reiskostenvergoeding

Eén van de bezuinigingsmaatregelen die de overheid waarschijnlijk zal gaan doorvoeren, is de afschaffing van de onbelaste reiskostenvergoeding. Mochten die plannen definitief doorgang vinden, dan kan dat een behoorlijke kostenpost voor uw bedrijf betekenen.

Behoorlijke kostenpost

Afschaffing van de onbelaste reiskostenvergoeding betekent dat u medewerkers geen € 0,19 per kilometer onbelast kunt geven voor hun woon-werkverkeer en dienstreizen. Ook kunt u de werkelijke kosten voor gebruik van openbaar vervoer niet meer onbelast vergoeden. Vergoedingen voor woon-werkverkeer of zakelijke reizen horen dan namelijk bij het loon van uw medewerkers. De enige manier om dat te voorkomen, is om uw organisatie voor de loonheffingen op te laten draaien. Dat is een behoorlijke kostenpost.

Huidige vrijstelling bijtelling vervallen

Voor medewerkers met een auto van de zaak zou op termijn de huidige vrijstelling voor de bijtelling bij een privégebruik van maximaal 500 kilometer per kalenderjaar vervallen. De ministers willen de zakelijke kilometers onderbrengen in de werkkostenregeling, en vervoer niet langer als een gerichte vrijstelling behandelen.

Reiskostenvergoeding opnemen in vrije ruimte

Dat betekent dat u de reiskostenvergoedingen in de vrije ruimte kunt opnemen, zodat ze voor de medewerker toch onbelast blijven. De vrije ruimte is op die manier echter snel besteed. Wilt u uw medewerkers dan nog op andere gebieden tegemoet komen, dan zal uw organisatie daarover 80% eindheffing voor haar rekening moeten nemen. Ook dat is geen misselijke kostenpost.

Bron: MT Rendement

Naar overzicht

Meer weten?

Leonie Pongers

053-4810481
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Streep door onbelaste reiskostenvergoeding

(2071x gelezen) | reiskostenvergoeding,bezuinigen,afschaffing,werkkostenregeling