Nieuws

Datum: maandag 7 mei 2012

Startdatum registratie uitzendbureaus onduidelijk

De registratieplicht voor uitzendbureaus is weer uitgesteld. Aanvankelijk zou de verplichte registratie op 1 januari 2012 ingaan, maar de startdatum is al verschillende keren uitgesteld, omdat de Kamer het wetsvoorstel niet op tijd kon behandelen.

Frauderen

Er zijn nog altijd uitzendbureaus die geen of te weinig sociale premies afdragen, illegalen tewerkstellen of uitzendkrachten uitbuiten. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil daarom maatregelen treffen om uitzendbureaus streng aan te pakken als zij frauderen of misbruik maken van uitzendkrachten.

Kamervragen

Het wetsvoorstel voor de registratie van uitzendbureaus ligt inmiddels bij de Eerste Kamer, maar het is nog niet bekend wanneer het voorstel wordt behandeld omdat de leden nog wachten op antwoord op Kamervragen. 

Vertraging

De registratieplicht voor uitzendbureaus zou eerst ingaan op 1 januari 2012, toen op 1 april 2012 wegens vertraging in de Tweede Kamer. Door vertraging in de Eerste Kamer is nu ook de datum van 1 mei 2012 niet gehaald. Op welk moment de registratieplicht wel ingevoerd zal worden, is nog niet duidelijk.

Registratieplicht

Door de wijziging van de Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs (WAADI) kunnen niet-geregistreerde uitzendbureaus straks worden beboet. De registratieplicht geldt voor elke onderneming die tegen vergoeding arbeidskrachten ter beschikking stelt aan een ander voor het onder diens toezicht en leiding verrichten van arbeid. Dat zijn in ieder geval uitzendbureaus, uitleenbureaus en banenpools.

Boete

Zodra de registratieplicht van kracht is, is het dus zaak dat u bij de Kamer van Koophandel controleert of het uitzendbureau waarmee u zaken doet, staat geregistreerd. Op het uittreksel moet u bij 'activiteiten' onder meer kunnen zien dat de onderneming arbeidskrachten ter beschikking stelt. Anders riskeert ook u een boete.

Bron: Bestuur Rendement

Naar overzicht

Meer weten?

Hendri Meilink

0523-264785
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Startdatum registratie uitzendbureaus onduidelijk

(1886x gelezen) | registratie uitzendbureaus,boete,sociale premies,arbeidskrachten