Nieuws

Datum: vrijdag 11 mei 2012

Leaserijder volgend jaar duurder uit

Honderdduizenden leaserijders die hun auto van de zaak niet of nauwelijks privé gebruiken, krijgen vanaf volgend jaar te maken met een forse lastenverzwaring.

Kostenpost

Voor managers en directeuren kan de kostenpost al snel oplopen tot meer dan € 6000 netto per jaar. Dit blijkt uit berekeningen van de Vereniging Auto van de Zaak, op verzoek van De Telegraaf.

Financieel flinke pijn

Hieruit blijkt dat het plan van de Kunduz-coalitie om de 'verklaring geen privégebruik' voor leaserijders af te schaffen, financieel flink pijn gaat doen. Een manager moet vanaf 2013 al snel € 4000 tot € 6500 netto per jaar meer betalen. Maar ook berijders van kleinere auto's worden vanaf volgend jaar flink geraakt in de portemonnee.

Grote onrust

Ook bij kleine ondernemers bestaat grote onrust. Mogelijk moeten tienduizenden werknemers die in bestelbusjes rijden fors gaan betalen voor de ritjes tussen hun huis en de werkplek.

Verladersorganisatie EVO

Volgens verladersorganisatie EVO dreigt voor mkb-bedrijven die veel gebruikmaken van bestelauto's een drama nu Den Haag het woon-werkverkeer wil belasten en de zakenauto's keihard aanpakt.

Flink in de papieren lopen

"Indien een werknemer van een aannemersbedrijf de auto 's avonds mee naar huis neemt om 's morgens direct vanuit huis naar de eerste klus te rijden, zou deze rit als privérit aan te merken zijn. Doordat de catalogusprijs van bestelauto's hoog ligt, kan dat flink in de papieren lopen", waarschuwt de Evo.

Bron: De Telegraaf

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Leaserijder volgend jaar duurder uit

(2405x gelezen) | bestelbus,privégebruik leaseauto,reiskostenvergoeding,leaseauto