Nieuws

Datum: donderdag 14 april 2011

DNHK publiceert nieuw Economisch profiel Duitsland

De Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) heeft voor ondernemers het actuele ‘Economisch profiel Duitsland’ gepubliceerd. De publicatie geeft een overzicht van de belangrijkste economische ontwikkelingen en trends, actuele handelscijfers en de groeimarkten.

Handelspartner

Het gezamenlijk handelsvolume van beide landen is in 2010 op 132 miljard euro uitgekomen, een groei van 20 miljard euro. Nederland blijft daarmee de op één na belangrijkste handelspartner van Duitsland, ook al exporteerde China voor het eerst meer goederen naar de Bondsrepubliek. De meest geleverde producten waren cokes- en aardolieproducten, chemische producten en voedingsmiddelen. Omgekeerd importeerde Nederland vooral farmaceutische producten, IT-producten en machines.

Ook de export van dienstverleningen naar Duitsland nam toe tot meer dan 10 miljard euro. Naast toerisme en goederenverkeer ging het daarbij vooral om communicatie-, computer en IT-dienstverleningen, maar ook om verzekeringen, financiële en zakelijke dienstverleningen.

Goede perspectieven

"Op het gebied van dienstverlening, maar ook in groeisectoren als de gezondheidsbranche en op het gebied van innovatieve communicatie en IT-oplossingen bestaan er in 2011 goede kansen,' zegt Lars Gutheil, woordvoerder van de DNHK. Volgens hem biedt Duitsland door de hoge economische groei goede perspectieven voor Nederlandse investeerders. 'Het economisch profiel gaat ook in op groeisectoren als IT en zorg,' aldus Gutheil.

Informatiebron

De uitgave Economisch profiel Duitsland is een goede informatie- en oriëntatiebron voor bedrijven die de Duitse markt willen betreden. Daarbij hoort ook informatie over juridische, belastingtechnische en culturele verschillen tussen beide landen waarop ondernemers bij hun marktentree op de buurmarkt moeten letten.


Meer informatie?

De Jong & Laan heeft specialisten in huis die u kunnen adviseren over juridische en fiscale aspecten als u in Duitsland zaken wilt doen. Wilt u meer informatie neem dan contact op met onze fiscale afdeling in Nijverdal, tel. 0548-537470.

Bijlagen:

Economisch profiel Duitsland 2011 (pdf)

Bron: DNHK

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - DNHK publiceert nieuw Economisch profiel Duitsland

(4753x gelezen) | DHNK,ondernemen in duitsland