Evenementen

dec 1

Saxionstudenten in de Uitdaging

Saxion, 09:00

Op 1 december organiseert de Jong & Laan, in samenwerking met Saxion Hogescholen 'de Uitdaging'.

Praktijkervaring opdoen

De Uitdaging is een real life casus voor vierdejaars accountancystudenten van Saxion Hogescholen. In een team buigen de studenten zich over een financieel vraagstuk van een klant van de Jong & Laan Oldenzaal. De teams gaan als accountant aan de slag met een actueel vraagstuk dat daadwerkelijk speelt bij de ondernemer.

Aan de slag

De Uitdaging start met een introductiebijeenkomst op school. De studenten ontvangen dan de casebeschrijving inclusief vragen en uitleg over de Uitdaging. In het ochtendgedeelte proberen de teams zoveel mogelijk informatie te verzamelen door middel van een rondleiding bij het bedrijf en interviews met de ondernemer en de accountant. In het middaggedeelte worden de antwoorden uitgewerkt in een PowerPoint presentatie. Een jury beoordeelt de afgenomen interviews en de inhoud van de presentatie en laat de beste drie teams het advies presenteren. Het winnende team gaat per persoon met een iPad naar huis. 

Meer weten

Wilt u weten hoe verrassend het advies van studenten kan zijn, lees dan deze blog. En wilt u meer weten over de Uitdaging? Neem dan contact op met onze afdeling hrm.

Naar overzicht

De Uitdaging

Praktijkcasus voor studenten

De Jong en Laan

 
0x bekeken


Meer weten?

Marloes Ameling

06-10556071
NaN

Stel je vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Uitdaging Saxion 2016

(314x gelezen) | Oldenzaal,bedrijfsbezoek,De Uitdaging,accountancystudenten,Saxion Hogeschool