Vermogensplanning

Maakt uw bedrijf structureel winst? Dan is het zinvol om naar uw vermogensplanning te laten kijken. Want is de huidige juridische, fiscale en financiële situatie van uw bedrijf nog wel optimaal? En hoe is uw financiële privésituatie?

Situatie van uw bedrijf

De eerste stap is dat we samen de situatie van uw bedrijf in kaart brengen. We onderzoeken een aantal zaken:

  • De rechtsvorm: als ondernemer moet u privé zo weinig mogelijk risico lopen. Welke structuur is dan het meest geschikt? De eenmanszaak en de vof bieden weinig bescherming als het misgaat. Soms is het dan verstandig de rechtsvorm om te zetten in één of meer bv's.
  • Heeft u eigen vermogen opgebouwd? Dan kan zich dat in de risicosfeer van een onderneming bevinden. Wanneer dit substantieel wordt, is het aan te raden een gedeelte van het eigen vermogen veilig te stellen.

Strategisch financieringsplan

Daarnaast is het verstandig uw zakelijke doelstellingen vast te leggen in een strategisch financieringsplan. Hierin geeft u aan hoe u uw doelstellingen financieel wilt ondersteunen en wat daarvoor nodig is. U beschrijft onder andere de investeringen op korte en lange termijn, de beoogde omvang van de onderneming, de omzet en winstdoelen.

Privésituatie

We kijken ook naar uw privésituatie. Belangrijke vragen zijn dan:

  • Hoe wilt u uw pensioen opbouwen? Doet u dat in uw eigen onderneming? Of kiest u ervoor om dat buiten uw onderneming onder te brengen. En hoe financiert u uw woning of de studie van de kinderen?
  • Ook de bedrijfsopvolging en estate planning zijn punten van aandacht. En wat staat er in uw testament? Voorkom problemen door dit goed te regelen. 
  • U kunt een deel van het opgebouwde vermogen in uw onderneming veiligstellen door jaarlijks dividend uit te keren. Wel is het zaak om daarbij goed te kijken wat financieel verantwoord is.

 

Verwante artikelen

Meer weten?

Henry Fraterman

0548-537470
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Vermogensplanning

(8283x gelezen) | vermogingsplanning,divident,eigen vermogen,estate planning