Zzp'er worden

Overweegt u om zzp'er te worden? Dit blijkt voor veel mensen een aantrekkelijke manier van werken. Met name de vrijheid is een belangrijke drijfveer. U bepaalt zelf wanneer en wat u gaat doen en u bent niet meer afhankelijk van een werkgever.

Ondernemersrisico

Hoe wordt u zzp'er? Kunt u zomaar beginnen of zijn er zaken waar u van te voren goed over moet nadenken? Als zzp'er loopt u ondernemersrisico. Geen opdrachten betekent ook geen inkomsten. Een aantal aandachtspunten:

  • U heeft een goed ondernemingsplan nodig, want dit helpt u om de financiering bij een bank rond te krijgen.
  • U moet zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel. U krijgt dan ook direct een btw-nummer. Dat heeft u nodig als u belasting gaat betalen.
  • U moet een administratie gaan voeren. Hierin houdt u de facturen bij die u uitschrijft en betaalt, en ook de inkomsten, uitgaven en belasting neemt u op.

Ondersteunen

Genoeg punten dus om rekening mee te houden, maar gelukkig hoeft u niet alles zelf uit te zoeken. De accountants en belastingadviseurs van de Jong & Laan hebben veel ervaring bij het begeleiden van zzp'ers en kunnen u hierbij ondersteunen.

Rechtsvorm

Nog een belangrijk punt om rekening mee te houden, is dat u een rechtsvorm voor uw bedrijf moet kiezen. De bekendste zijn:

Anderen bekeken

Verwante artikelen

Meer weten?

Johan Evers

0546-660760
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Zzp'er worden

(10711x gelezen) | zzp'er,administratie,ondernemersrisico,ondernemingsplan,kamer van koophandel,rechtsvorm