Financiering nodig

U wilt een eigen bedrijf beginnen, maar hoe gaat u dat financieren? Met eigen of vreemd vermogen? Veel starters zijn aangewezen op vreemd vermogen. Welke mogelijkheden heeft u om de financiering rond te krijgen?

Lening bank

Veel startende ondernemers proberen bij de bank een lening te krijgen. Dat is tegenwoordig lastig. Banken willen namelijk zekerheid. Het is voor u als ondernemer dus zaak om goed beslagen ten ijs te komen. Wij helpen u met:

Advies

Onze financiele adviseurs hebben veel ervaring en hebben al veel starters begeleid. We kennen het klappen van de zweep; we zijn namelijk zelf ook ondernemers.

Financieringsmogelijkheden

Er zijn ook andere mogelijkheden om de financiering rond te krijgen. Hierbij kunnen de adviseurs van de Jong & Laan u ook ondersteunen. Enkele voorbeelden:

  • Lenen bij familie of vrienden: u kunt ook geld lenen bij uw familie of vrienden. Het grote voordeel hiervan is dat u doorgaans minder rente betaalt dan bij een bank. Maak wel duidelijke afspraken over de terugbetaling van de lening.
  • BMKB: als u een eigen bedrijf wilt beginnen, kunt u ook een aanvraag indienen voor het Borgstellingfonds MKB kredieten (BMKB). Omdat de overheid garant staat voor een deel van de lening, is de bank eerder bereid een lening te verstrekken. Startende bedrijven kunnen rekenen op extra gunstige voorwaarden.
  • Durfkapitaal: een andere mogelijkheid om geld te lenen is door gebruik te maken van de Tante Agaath-regeling, tegenwoordig ook wel durfkapitaal genoemd. Met deze regeling wordt het voor particulieren fiscaal aantrekkelijk om startende ondernemers geld te lenen. Als iemand u minimaal € 2269 leent om uw onderneming te starten, heeft de geldgever een aantal fiscale voordelen.

Anderen bekeken

Verwante artikelen

Meer weten?

Rom Ellenbroek

0541-512485
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Financiering nodig

(11461x gelezen) | financiering,vreemd vermogen,lening bank