Reservoir Group

Reservoir Group neemt The Tool Company over

De eigenaar van The Tool Company, de heer Joost Mellies werd benaderd door de Reservoir Group of hij zijn onderneming wilde verkopen. Na een aantal verkennende gesprekken bleek een overname een goede mogelijkheid.

Synergie

The Tool Company verhuurt (zelf ontwikkelde) gereedschappen aan bedrijven werkzaam in de olie- en gasindustrie en de Reservoir Group is actief als een dienstverlener in dezelfde industrie. De samenvoeging van beide ondernemingen zal naar verwachting synergie kunnen creëren.


J&L0173_Tmbst_ToolCompany_web test3.jpg

Begeleiden verkoop

De Jong & Laan Corporate Finance werd door de heer Mellies ingeschakeld om de verkoop van 100% van de aandelen te begeleiden. De heer Mellies heeft zelf de onderhandelingen gevoerd waarbij de Jong & Laan Corporate Finance op de achtergrond heeft geadviseerd door het uitvoeren van een waardebepaling en door advisering bij het opstellen van de koop-overeenkomst. De heer Mellies blijft werkzaam voor de Reservoir Group. Het was derhalve van groot belang om de transactie in goede orde af te ronden om zo een langdurig goede relatie mogelijk te maken.

 

Toegevoegde waarde

Joost Mellies: "De samenwerking met de Jong & Laan Corporate Finance is zeer prettig verlopen. Ze konden zeer snel schakelen wanneer nodig, en dat kwam nogal eens voor in het traject. Onderhandelingen gaan over veel meer dan prijs alleen. De Jong & Laan Corporate Finance heeft haar toegevoegde waarde bewezen bij het due dilligence onderzoek en het opstellen van de koopovereenkomst en de formulering van een aantal belangrijke punten daarin."

(juni 2011)

Whitepaper

Verkooptraject onderneming

gratis downloaden

Deel op:

De Jong en Laan - Reservoir Group

(1797x gelezen) | waardebepaling,verkoop onderneming,The Tool Company,Reservoir Group,verkoop aandelen