Register

Register verkoopt activiteiten aan Arcadis

ReGister Historisch Onderzoek B.V. is in 1992 door Herman Veldman en Sible Harmsma opgericht na hun universitaire opleiding geschiedenis. In de loop der jaren heeft het bedrijf een goede reputatie opgebouwd op het gebied van historisch bodemonderzoek. Door archiefonderzoek heeft ReGister een uitgebreide database van de bodemgesteldheid in Nederland.

Tombstone Register.jpgMatch

Door deze specifieke kennis werkte ReGister onder andere voor opdrachtgevers als Arcadis. Arcadis zocht vervolgens toenadering om de activiteiten te integreren in haar afdeling planontwikkeling en bodemonderzoek. De match was er eigenlijk direct, mede omdat beide eigenaren op dat moment nadachten over waar ze met ReGister naartoe zouden willen. Er waren een aantal opties. Het bedrijf verder uitbouwen (verdieping en verbreding), doorgaan in de huidige omvang of samengaan met een strategische partij (in dit geval Arcadis).

 

Begeleiding verkooptraject

Na een aantal besprekingen tussen beide partijen is de Jong & Laan corporate finance door ReGister ingeschakeld om het verkooptraject te begeleiden. De begeleiding bestond uit het uitvoeren van een indicatieve aandelenwaardering, de onderhandelingen over de voorwaarden van de overname en de rol die beide heren na de transactie binnen Arcadis zouden gaan vervullen. Het overnametraject is voorspoedig verlopen en naar volle tevredenheid van alle partijen afgerond.

(februari 2009)

Whitepaper

Verkooptraject onderneming

gratis downloaden

De Jong en Laan - Register

(1616x gelezen) | overname bedrijf,verkoop bedrijf,ReGister,Arcadis