Martin Keur Optiek

Martin Keur Optiek verkoopt activiteiten aan Eye Wish Groeneveld

Martin Keur Optiek is een gerenommeerde opticien gevestigd op een A1-locatie in het winkelgebied van Hardenberg. Het ondernemersechtpaar Keur heeft een prachtig bedrijf opgebouwd in het hogere marktsegment. Na jarenlang hard werken en zeer goede resultaten hebben de heer en mevrouw Keur besloten hun onderneming te verkopen.

Overdragen onderneming

Het ondernemersechtpaar werd benaderd door Eye Wish Groeneveld met de vraag of zij de onderneming wilden overdragen. Deze vraag werd voorgelegd aan de Jong & Laan corporate finance.

Tombstone Keur.jpgIndicatieve waardebepaling

Eye Wish Groeneveld had al een indicatief bod uitgebracht, waarmee corporate finance vervolgens aan het werk is gegaan. Op basis van haar kennis van de branche en ervaring met bedrijfswaarderingen heeft corporate finance eerst een indicatieve waardebepaling uitgevoerd, die overigens boven het openingsbod van Eye Wish Groeneveld uitkwam.

Overnamesom

Deze waardering heeft vervolgens als leidraad gediend in de verdere onderhandelingen. Niet alleen de overnamesom, maar ook de rol van de heer Keur na de overname en de huur zijn op waarde geschat en uitonderhandeld.

Transactie

Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een succesvolle transactie naar volle tevredenheid van de betrokkenen. Eye Wish Groeneveld, met meer dan 70 jaar optiekervaring en 125 winkels, heeft met de overname van Martin Keur in Hardenberg haar positie weten te versterken.

(november 2008)

Whitepaper

Verkooptraject onderneming

gratis downloaden

Deel op:

De Jong en Laan - Martin keur Optiek

(1837x gelezen) | overname bedrijf,verkoop bedrijf,opticien,Eye Wish Groeneveld