Management buy-out

Heeft u plannen om ondernemer te worden? Dan kunt u natuurlijk een nieuw bedrijf vanaf de grond opbouwen. Maar misschien is een management buy-out ook een optie, waarbij u of meerdere personen van het huidige managementteam een bedrijf geheel of gedeeltelijk overnemen.

Redenen management buy-out

De redenen voor een management buy-out kunnen heel divers zijn:

  • De afdeling of het bedrijf past niet meer binnen de kernactiviteiten van de holding en daarom wordt het te koop aangeboden.
  • De eigenaar van het bedrijf wil voorkomen dat het zittende managementteam opstapt en het management door een management buy-out structureel aan het bedrijf binden.
  • De eigenaar van het bedrijf wil ermee stoppen en hoopt via een management buy-out de continuïteit van het bedrijf te waarborgen
  • Het gaat niet goed met het bedrijf, de eigenaar heeft dringend geld nodig en een management buy-out is op korte termijn de enige mogelijkheid.

Voordelen management buy-out

Wat de redenen ook zijn, een management buy-out heeft een aantal voordelen. U kent het bedrijf, u heeft een goed overzicht van het klantenbestand en de leveranciers en u kent het personeel en de eigenaar, waardoor er sprake is van een relatief kort traject. Wellicht dat dit in uw voordeel is als externe partijen ook interesse tonen.

Begeleiding door specialisten

Bij een management buy-out is het verstandig om u te laten begeleiden door ervaren externe deskundigen. De verkopende partij en u hebben namelijk tegengestelde belangen. Daarom is een objectieve waardebepaling en een boekenonderzoek (due diligence) onmisbaar.

De ervaren adviseurs van de Jong & Laan corporate finance kunnen de eerste contacten leggen, de voortgang bewaken en de onderhandelingen voeren.  Bovendien kunnen zij u in het traject adviseren over juridische en fiscale aspecten en de financiering van een bedrijfsovername. Desgewenst kunnen onze adviseurs u in contact brengen met externe investeerders.

Familiebedrijf

Is uw  bedrijfsbelang  ook  familiebelang?

Familieadviseurs

Meer weten?

Theo de Cock

038-4553011
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Management buy-out

(8432x gelezen) | waardebepaling,bedrijf kopen,management buy-out,MBO