Hegeman

Hegeman neemt Jansman Bouwgroep over

Hegeman Vastgoed B.V. uit Nijverdal heeft Jansman Bouwgroep B.V. overgenomen. De afdeling corporate finance van de Jong & Laan begeleidde het verkooptraject.

Strategische partij

Na de zomervakantie werd de afdeling corporate finance benaderd door directeur-eigenaar Jan Poppe van Jansman Bouwgroep B.V. uit Luttenberg met de vraag op zoek te gaan naar een strategische partij die zijn onderneming zou willen overnemen.

Tombstone Jansman.jpgBekende regionale speler

Jan Poppe had het bouwbedrijf in 2002 gekocht van oprichter Jan Jansman en onder zijn leiding groeide het bedrijf in de loop der jaren uit tot een bekende regionale speler op het gebied van woning- en utiliteitsbouw. Wegens privé-omstandigheden had hij besloten zijn aandelen geheel of gedeeltelijk te verkopen.

Hegeman in beeld

Na een aantal verkennende gesprekken tussen de adviseurs van corporate finance en Jan Poppe werd besloten een beperkt aantal strategische partijen in de regio te benaderen. Al vrij vroeg in het proces kwam Aannemingsmaatschappij Hegeman B.V., onderdeel van Hegeman Vastgoed B.V. in beeld.

Woning- en utiliteitsbouw

Hegeman is een familiebedrijf uit Nijverdal dat landelijk opereert en zich vooral richt op woningbouw en utiliteitsbouw, zoals verzorgings- en verpleegtehuizen, scholen, kantoren, bedrijfshallen en fabrieken. Bij Hegeman werken, inclusief leerlingen, 200 medewerkers.

Onderhandelingen

Hegeman toonde serieuze interesse om Jansman Bouwgroep gedeeltelijk en bij voorkeur helemaal over te nemen. Nadat de geheimhoudingsverklaring was ondertekend werd het informatiememorandum verstrekt. Vervolgens werden in wisselende samenstelling de onderhandelingen gevoerd.

Boekenonderzoek

Tijdens deze gesprekken werden onder meer de overnameprijs, de orderportefeuille en de betrokkenheid van Poppe na de overname besproken. Na het ondertekenen van de intentieverklaring volgde er een boekenonderzoek, waarna uiteindelijk de overnamecontracten konden worden opgesteld.

Overnametraject

Door de professionele begeleiding van corporate finance en de bereidheid van beide partijen om tot een overeenkomst te komen, kon het overnametraject worden afgerond. Daarbij zijn ook afspraken gemaakt over de wijze waarop Jan Poppe de overdracht zou begeleiden en de mogelijkheid in de toekomst betrokken te blijven voor commerciële activiteiten.

Vlotte transactie

Terugkijkend is Jan Poppe zeer tevreden over de vlotte transactie. Jan Poppe: "Het is achteraf allemaal erg snel gegaan. Nog geen vijf maanden na het eerste verzoek aan de Jong & Laan vond de definitieve overdracht plaats. Dit had ik niet verwacht, zeker gezien de tijd. Het scheelde natuurlijk ook dat Hegeman en wij geen onbekenden voor elkaar waren. We hadden al eerder samengewerkt bij de bouw van een project in Nijverdal, waarbij Hegeman voor ons de bouwkundige werkzaamheden van de kelder heeft uitgevoerd."

Jaaromzet

Met de transactie van Jansman stevent Hegeman af op een jaaromzet van € 75 miljoen. Jansman boekte ervoor met 80 medewerkers een omzet van € 20 miljoen.

(januari 2010)

Whitepaper

Verkooptraject onderneming

gratis downloaden

Deel op:

De Jong en Laan - Hegeman

(2015x gelezen) | overname bedrijf,begeleiding,Hegeman,Jansman Bouwgroep