Hebaco Bakovenbouw

Hebaco Bakovenbouw verandert van eigenaar

Hebaco Bakovenbouw B.V. is een bedrijf dat zijn oorsprong vindt in de revisie van bakovens voor de ambachtelijke bakkerij. Een aantal jaren terug is het bedrijf zich gaan toeleggen op de nieuwbouw van ovens en bakkerijapparatuur. Dit bleek, gelet op de positie die Hebaco nu inneemt op de Nederlandse markt, een succesvolle keuze.

Bedrijfsopvolging

Het eerste contact met de Jong & Laan corporate finance dateert van ongeveer vijf jaar geleden, waarbij toen is gesproken over de toekomstige bedrijfsopvolging en het profiel van een eventuele overnamekandidaat. De toenmalige keuze om zelf te gaan produceren, heeft het bedrijf op zodanig niveau gebracht dat de kopers zich zelf meldden.

Tombstone Hebaco.jpgHoogwaardige producten

Het blijkt maar weer dat een bedrijf met uitstraling en met kwalitatief hoogwaardige producten aantrekkingskracht heeft op aankomende ondernemers. Na een voorspoedig verkooptraject is Hebaco verkocht aan twee management buy-in-kandidaten.

Continuïteit

Eén van hen, de commerciële man, neemt de verkoop voor zijn rekening, terwijl de technisch georiënteerde kandidaat zich gaat bezighouden met de interne organisatie en de productie.

Beide personen beschikken over jarenlange internationale ervaring met machines/apparatuur voor de foodbranche, zodat de continuïteit van Hebaco is gewaarborgd.

 

(februari 2009)

Whitepaper

Verkooptraject onderneming

gratis downloaden

Deel op:

De Jong en Laan - Hebaco

(1343x gelezen) | management buy-in,verkoop bedrijf,Hebaco