Bulters Groep

Markeur neemt Bulters Groep over

Dochteronderneming Motorhuis van Markeur Holding heeft de Bulters Groep overgenomen. De Bulters Groep, met dealervestigingen in Nijmegen, Wijchen en Bemmel, is al meer dan 50 jaar een begrip in Gelderland.

Marktleider

Bulters is met haar merken uitgegroeid tot marktleider op het gebied van autoverkoop in de regio Nijmegen. Het familiebedrijf voert dealerschappen van Hyundai, Mazda, Opel en Citroën. Het bedrijf heeft daarnaast in Bemmel een schadeherstelbedrijf.

Tombstone Bulters.jpgAutomobiliteit

Automotive Groep Markeur vormt met haar vijf divisies een concern dat zich richt op verschillende activiteiten op het gebied van automobiliteit. Naast Multirent (autoverhuur), zijn dat Multilease (leasemaatschappij), Multi Energy (brandstofstations), Motorhuis (autodealerbedrijven) en Autoschadehuis (autoschadeherstelbedrijven). Het bedrijf wil in de komende jaren het automotivebedrijf ombouwen tot een mobiliteitsretailer.

Netwerk de Jong & Laan

Voor de verkoop schakelde de Bulters Groep de afdeling corporate finance van de Jong & Laan in. Via haar netwerk werden verschillende partijen benaderd. Uiteindelijk toonde Markeur de meeste interesse.

Groeistrategie

De keuze om dit acquisitietraject in te gaan met Bulters heeft te maken met de geografische en strategische aansluiting bij de groeistrategie van  de Markeurdivisies. Zo zal de dealervestiging van Bulters in Nijmegen binnen afzienbare tijd na overname worden uitgebreid met een vestiging van de autoverhuurdivisie Multirent.

Overeenstemming

Na een intensief traject kwamen de twee partijen tot overeenstemming, waarbij Markeur alle activa en passiva van de Bulters Groep heeft overgenomen. Naast de voorraad en merknaam werden ook de huurcontracten van de vestigingen overgenomen. Met de overname gaat het personeelsbestand van circa honderd personen over naar Markeur.

(januari 2012)

Whitepaper

Verkooptraject onderneming

gratis downloaden

Deel op:

De Jong en Laan - Bulters Groep

(2548x gelezen) | overname bedrijf,Bulters Groep,Markeur