Vlottrekken bedrijf in zwaar weer

Staat het water u aan de lippen met uw bedrijf? Dan krijgt u doorgaans met de afdeling bijzonder beheer van de bank te maken. Van hen zult u het nadrukkelijke advies krijgen om externe adviseurs in te schakelen die u kunnen helpen.

Doorlichten bedrijf

Op zo'n moment komen de bedrijfsadviseurs van de Jong & Laan in beeld:

  • Ze zijn onafhankelijk en kijken met een kritische, open blik naar het bedrijf.
  • Behalve dat ze het bedrijf doorlichten, analyseren ze ook waar de problemen zitten.
  • Ze kijken daarnaast naar het managementteam en houden de ondernemer een spiegel voor om hem te doen beseffen dat er drastische maatregelen nodig zijn.

Confronterend

Dat is in het begin soms confronterend, maar de ondernemer en bedrijfsadviseurs hebben wel dezelfde doelstelling: herstel van rendement en het voortbestaan van de onderneming waarborgen. Dat betekent dat er daadkrachtig moet worden opgetreden, waarbij er prioriteiten worden gesteld. Het zijn intensieve trajecten: voor ondernemer en bedrijfsadviseurs.

Constant manoeuvreren

Voor de bedrijfsadviseurs is het constant manoeuvreren:

  • De ene keer moeten ze stevig positie kiezen richting ondernemer, bank of leveranciers.
  • De andere keer weten de bedrijfsadviseurs dat het conflictmodel op dat moment geen zoden aan de dijk zet. Ze zijn voortdurend aan het communiceren om de belangen van de ondernemer te dienen, zonder dat dit tot escalatie van de relatie met andere partijen leidt.
  • Regelmatig fungeren de bedrijfsadviseurs ook als buffer tussen ondernemer en bank. Ze moeten begrip kweken bij alle partijen en dat vergt naast daadkracht en empathisch vermogen ook psychologisch inzicht.

Specialisten vrijmaken

Bij dergelijke recoverysituaties kunnen de bedrijfsadviseurs gebruikmaken van andere specialisten binnen de Jong & Laan. Als er advies nodig is over fiscale constructies, waarderingsvraagstukken of de noodzakelijke afvloeiing van personeel, dan kunnen ze snel specialisten uit de organisatie vrijmaken. Hierdoor kunnen de bedrijfsadviseurs snel schakelen. Belangrijk, omdat er vaak snel beslissingen op verschillende vlakken moeten worden genomen.

Anderen bekeken

Verwante artikelen

Meer weten?

Rom Ellenbroek

0541-512485
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Vlottrekken bedrijf in zwaar weer

(7852x gelezen) | Bedrijfsadviseurs,bijzonder beheer,doorlichten bedrijf,reorganisatie