Praktijkvoorbeeld huurcontractproblemen

De bedrijfsadviseurs van de Jong & Laan staan vaak pas op de stoep als een onderneming al in zwaar weer verkeert. Aan hen de taak om samen met u de onderneming weer vlot te trekken. Hoe dat in de praktijk werkt, illustreren we aan de hand van drie casussen.

Casus: huurcontractproblemen

Een franchiseondernemer heeft vier vestigingen. Eén vestiging draait slecht, omdat ze onvoldoende omzet genereert. De vestiging is in een nieuwe wijk gevestigd waar door de crisis slechts de helft van de geplande huizen is gebouwd. Daarnaast is de administratie niet op orde, waardoor alles is vastgelopen.

Afstoten vestiging

De enige oplossing is dat de ondernemer de slechtlopende vestiging afstoot. Er ligt echter een huurcontract van vijf jaar, waar hij nog drie jaar aan vastzit. De bedrijfsadviseurs zijn met de verhuurder gaan onderhandelen en hebben duidelijk kunnen maken dat het beëindigen van het huurcontract de enige oplossing is.

Zonder kleerscheuren

Daarbij hebben ze open en eerlijk de slechte financiële situatie uitgelegd. In het eerste gesprek is er 50% huurverlaging bedongen met terugwerkende kracht zonder verlenging van de termijn. Toen dat nog niet voldoende was, hebben ze met drie maanden afkoop de huur kunnen beëindigen. De ondernemer is er in dit geval zonder kleerscheuren afgekomen.

Casussen

De overige twee casussen:

 

Anderen bekeken

Verwante artikelen

Meer weten?

Rom Ellenbroek

0541-512485
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Praktijkvoorbeeld huurcontractproblemen

(3041x gelezen) | Bedrijfsadviseurs,bedrijf in zwaar weer,schulden