Praktijkvoorbeeld besmet dossier

De bedrijfsadviseurs van de Jong & Laan staan vaak pas op de stoep als een onderneming al in zwaar weer verkeert. Aan hen de taak om samen met u de onderneming weer vlot te trekken. Hoe dat in de praktijk werkt, illustreren we aan de hand van drie casussen.

Casus: besmet dossier

Bij een bedrijf dat actief is in de horecasector is veel misgegaan, waardoor er grote schulden zijn. De bank heeft geen vertrouwen meer in de klant en heeft het krediet opgezegd. Voor de bank houdt het hier op, omdat er teveel in de relatie is gebeurd.

Belang ondernemer voorop

De bedrijfsadviseurs zoeken naar een oplossing die voor alle partijen het beste is. Ook in deze situatie staat het belang van de ondernemer altijd voorop. De bedrijfsadviseurs zitten er primair voor de ondernemer. Ze zijn geen verlengstuk van de bank. Het is hun taak om een oplossing te bedenken die voor de ondernemer op termijn het beste is. 

Grote problemen

Uiteindelijk weten de bedrijfsadviseurs het voor elkaar te krijgen dat het bedrijf niet direct verkocht hoeft te worden. Was dat wel gebeurd, dan had het slechts de helft van de waarde opgeleverd. En dat zou tot grote problemen hebben geleid. De aandeelhouders waren dan failliet gegaan en de bank had financieel ook een flinke veer moeten laten.

Afspraken met crediteuren

Als oplossing is er een plan geschreven, waardoor de bank er geen extra geld in hoeft te steken. De aflossingen zijn opgeschort, er is minimaal geïnvesteerd en er zijn afspraken gemaakt met crediteuren. Het bedrijf is vervolgens in delen verkocht. Uiteindelijk heeft de bank haar vorderingen teruggekregen, de crediteuren 70% en de aandeelhouders 50%.

Casussen

De overige twee casussen:

 

Anderen bekeken

Verwante artikelen

Meer weten?

Rom Ellenbroek

0541-512485
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Praktijkvoorbeeld besmet dossier

(3446x gelezen) | Bedrijfsadviseurs,bedrijf in zwaar weer,schulden