Praktijkvoorbeelden

De bedrijfsadviseurs van de Jong & Laan staan vaak pas op de stoep als een onderneming al in zwaar weer verkeert. Aan hen de taak om samen met u de onderneming weer vlot te trekken. Hoe dat in de praktijk werkt, illustreren we aan de hand van drie casussen.

Casus: sterke groei

Een groothandel maakt een sterke groei door. Drie jaar na de start van het bedrijf is er een verdubbeling van de omzet. In het opstartjaar is er een klein verlies, in het tweede jaar is er winst en in het derde jaar maakt het bedrijf, zoals uit de interne cijfers blijkt, een winst van € 1 miljoen. Toch is er voortdurend een liquiditeitskrapte.

Interne organisatie

Al snel blijkt dat het bedrijf geen winst van € 1 miljoen heeft gemaakt, maar € 0,5 miljoen verlies heeft geleden. Als eerste wordt het bedrijf doorgelicht. Daaruit komt naar voren dat de interne organisatie onvoldoende is meegegroeid. Bovendien is er onvoldoende aansturing en is de administrateur niet op zijn taak berekend.

Herstelplan

Om de problemen op te lossen, is er een nieuwe financiële directeur gezocht. Er is een managementteam samengesteld en de logistieke en administratieve processen zijn aangescherpt. Ook is er een herstelplan geschreven, waardoor er bij alle partijen weer vertrouwen ontstaat in een goede afloop. De aandeelhouders hebben geld bijgestort en de huisbank is bereid extra kredietruimte te verstrekken voor het afdekken van valuta.

Casussen

De overige twee casussen:

 

Anderen bekeken

Verwante artikelen

Meer weten?

Rom Ellenbroek

0541-512485
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Praktijkvoorbeelden

(8223x gelezen) | Bedrijfsadviseurs,bedrijf in zwaar weer,schulden,huurcontract