Wilt u advies over de nieuwe vakantiewetgeving?

Maak een afspraak

Afspraak maken

Wilt u advies over de nieuwe vakantiewetgeving? - Vakantiedagen

(1806x gelezen) | personeelsadviseur,vakantiedagen,vakantiewet,ziekte

Onze klanten beoordelen ons met een:

8,3

Meer informatie

Vakantiedagen

Vakantiewetgeving en vakantiedagen

Per 1 januari 2012 is er een nieuwe vakantiewetgeving en dat heeft voor u als werkgever gevolgen. Zo moet u de administratie van de vakantiedagen opnieuw inrichten en uw werknemers moeten hun vakantiedagen sneller opmaken. Wie dat niet doet, kan zijn of haar dagen kwijtraken.

Drie factoren

De nieuwe vakantiewetgeving heeft betrekking op drie factoren:

  • De opbouw van vakantie bij ziekte en arbeidsongeschiktheid
  • Het opnemen van vakantie bij ziekte en arbeidsongeschiktheid
  • De vervaltermijn van de vakantiedagen

Opbouw

Door de nieuwe vakantiewetgeving bouwen ook zieke of arbeidsongeschikte werknemers volledig wettelijke vakantiedagen op. Dit betekent in de praktijk dat al uw werknemers, ook zieke, recht hebben op minimaal vier weken aan vakantie bij een fulltime baan.

Binnen anderhalf jaar

Daar staat tegenover dat een werknemer de wettelijke vakantiedagen binnen anderhalf jaar waarin ze zijn opgebouwd verplicht moet opmaken. Voorheen was dit vijf jaar. Voor 2012 betekent dit dat de wettelijke dagen op 1 juli 2013 opgenomen moeten zijn, anders komen ze te vervallen.

Personeelsadviseurs de Jong & Laan

De personeelsadviseurs van de Jong & Laan kunnen u precies vertellen hoe het zit met de nieuwe vakantiewetgeving en de opbouw van dagen. En wat dit betekent voor uw verlofadministratie en verlofregistratie. Ook kunnen ze u adviseren hoe u het beste kunt bijhouden wanneer wettelijke en bovenwettelijke vakantiedagen vervallen of verjaren.

Waarom de Jong & Laan?

Vakantiewetgeving

Met ingang van 2012 moet een werknemer zijn of haar wettelijke dagen binnen anderhalf jaar waarin ze zijn opgebouwd opmaken. Voorheen was dit vijf jaar. Voor 2012 betekent dit dat ze op 1 juli 2013 opgenomen moeten zijn, anders komen ze te vervallen.

Diensten

De nieuwe vakantiewetgeving heeft ook voor u als ondernemer gevolgen. U moet het vakantiebeleid onder de loep nemen en uw administratie opnieuw inrichten. Onze personeelsadviseurs kunnen u hierover meer vertellen.

Services

Wilt u meer weten over de nieuwe vakantiewetgeving? En wat dit betekent voor de dagen van uw werknemers? Neem dan vrijblijvend contact met ons en bel 085 - 4011077.

Onze nieuwsbrief

Onze nieuwsbrief

Schrijf u nu in

Keurmerken

Keurmerken waarbij de Jong & Laan aangesloten is:

Logo SRA 

cpaai_logo_b.jpg

Whitepaper personeelsgesprekken

Gratis downloaden