Wilt u advies over het concurrentiebeding?

Maak een afspraak

Afspraak maken

Wilt u advies over het concurrentiebeding? - Concurrentiebeding

(1911x gelezen) | personeelsadvies,arbeidscontract,concurrentiebeding

Onze klanten beoordelen ons met een:

8,3

Meer informatie

Concurrentiebeding

Concurrentiebeding

In veel arbeidscontracten staat een concurrentiebeding. Hiermee wordt bijvoorbeeld voorkomen dat uw werknemers na ontslag meteen naar de concurrent stappen. Heeft u als ondernemer hierover al nagedacht? En wat er nu eigenlijk wel en niet in moet komen te staan? De personeelsadviseurs van de Jong & Laan kunnen u een passend advies geven. 

Dienstverlening concurrentiebeding

Onze adviseurs zullen bij het concurrentiebeding altijd uitgaan van een redelijke beperking voor de werknemers. Bij een te ruime beschrijving  kan de rechter deze namelijk eenvoudig ongeldig verklaren. Het is dus aan te raden om advies in te schakelen wanneer het gaat om het vastleggen van een beding. Het kan zowel bij de aanstelling als na verloop van tijd in worden gesteld.

Relatiebeding

Het is ook mogelijk om een relatiebeding op te stellen. Een relatiebeding behoudt werknemers ervan om op korte termijn uw klanten over te nemen.

Waarom de Jong & Laan?

Concurrentiebeding

Met een concurrentiebeding voorkomt u dat uw personeel te snel naar de concurrent kunnen overstappen. En beschermt u dus uw eigen onderneming. Daarnaast kan met een relatiebeding worden voorkomen dat uw werknemers op korte termijn uw klanten overnemen. Het is echter wel raadzaam om het beding reëel te houden. Bij te strenge eisen kan de rechter het beding ongeldig verklaren.

Diensten

De personeelsadviseurs van de Jong & Laan kunnen u adviseren bij het opstellen van een reëel concurrentiebeding. Hiermee beschermt u uw eigen onderneming en versterkt u de concurrentie (op korte termijn) niet. Een beding kan zowel bij de aanstelling als in een latere fase worden ingevoerd. Het niet nakomen van het beding door de werknemer  heeft vaak een schadevergoeding tot gevolg. Maar ook de werkgever moet zich aan een aantal eisen houden, zoals een opzegtermijn, om het beding geldig te laten zijn.

Services

Wilt u een concurrentiebeding opstellen? Wilt u graag weten aan welke eisen het beding moet voldoen en welke beperkingen voor de werknemer reëel zijn? U kunt ons voor advies over het concurrentiebeding bereiken op 085 - 4011077.

Onze nieuwsbrief

Onze nieuwsbrief

Schrijf u nu in

Keurmerken

Keurmerken waarbij de Jong & Laan aangesloten is:

Logo SRA 

cpaai_logo_b.jpg