Wilt u advies over de BOF?

Maak een afspraak

Afspraak maken

Wilt u advies over de BOF?  - BOF

(2275x gelezen) | BOF,bedrijfsopvolging,fiscale voordelen,schenken

Onze klanten beoordelen ons met een:

8,3

Meer informatie

BOF

BOF

Heeft u uw bedrijfsopvolging goed geregeld? Met behulp van de bedrijfsopvolgingsfaciliteit (BOF) zijn er in de inkomstenbelasting en schenk- en erfbelasting heel wat mogelijkheden voor de overdracht en vererving van ondernemingen. Dit geldt bijvoorbeeld voor eenmanszaken, vof's en bv's.

Voordelen BOF

De BOF kent een groot aantal voordelen:

  • Er zijn aanzienlijke belastingvoordelen
  • Uw opvolgers kunnen de onderneming voortzetten zonder directe belastingheffing
  • De financiering van de overname is gemakkelijker
  • De continuïteit van de onderneming blijft gewaarborgd.

Voorwaardelijke vrijstelling

De BOF voor de schenk- en erfbelasting bevat een voorwaardelijke vrijstelling in combinatie met de mogelijkheid van renteloos uitstel van betaling. De vrijstelling via de bedrijfsopvolgingsfaciliteit geldt voor het ondernemingsvermogen. De opvolgers die in aanmerking komen voor de faciliteit en het bedrijf voortzetten, krijgen, afhankelijk van de omvang van het ondernemingsvermogen, een vrijstelling van 83 tot 100%.

Uitstel van betaling

Onze belastingadviseurs kunnen u hierin ondersteunen. Zij onderzoeken of u in aanmerking komt voor de BOF. Door een check van documenten zoals recente jaarrekeningen en aangiften, het organigram van de vennootschappen en testamenten en huwelijkse voorwaarden, is dat vrij snel duidelijk.

Waarom de Jong & Laan?

BOF

De bedrijfsopvolgingsfaciliteit (BOF) is voor erfgenamen die het bedrijf voortzetten, zeer aantrekkelijk. Ze krijgen een vrijstelling van 100% voor de schenk- en erfbelasting van het ondernemingsvermogen tot maximaal € 1.006.000. Voor alles daarboven geldt een vrijstelling van 83%.

Diensten

De belastingadviseurs van de Jong & Laan kunnen u adviseren over de bedrijfsopvolgingsfaciliteit. Het is een gecompliceerde regeling. Wilt u alle faciliteiten van deze regeling optimaal benutten, dan is het verstandig om een specialist in te schakelen.

Services

Wilt u advies over de bedrijfsopvolgingsfaciliteit? Of wilt u dat de adviseurs van de Jong & Laan u hierbij helpen? U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen via 0548-537470.

Onze nieuwsbrief

Onze nieuwsbrief

Schrijf u nu in

Keurmerken

Keurmerken waarbij de Jong & Laan aangesloten is:

Logo SRA 

cpaai_logo_b.jpg

Whitepaper BOF

Gratis downloaden