Wilt u advies over de bedrijfsopvolgingsfaciliteit?

Maak een afspraak

Afspraak maken

Wilt u advies over de bedrijfsopvolgingsfaciliteit? - Bedrijfsopvolgingsfaciliteit

(4369x gelezen) | BOF,bedrijfsopvolging,fiscale voordelen

Onze klanten beoordelen ons met een:

8,3

Meer informatie

Bedrijfsopvolgingsfaciliteit

Bedrijfsopvolgingsfaciliteit

Heeft u uw bedrijfsopvolging al goed geregeld? Wie niet voor verrassingen wil komen te staan, kan daar het beste nu al mee aan de slag gaan. Met name in de inkomstenbelasting en schenk- en erfbelasting zijn er via de zogeheten bedrijfsopvolgingsfaciliteit (BOF) heel wat mogelijkheden voor de overdracht en vererving van ondernemingen. Dit geldt bijvoorbeeld voor eenmanszaken, vof's en bv's.

Voordelen BOF

De bedrijfsopvolgingsfaciliteit kent de volgende voordelen:

  • Er zijn aanzienlijke belastingvoordelen
  • Uw opvolgers kunnen de onderneming voortzetten zonder directe belastingheffing
  • De financiering van de overname is gemakkelijker
  • De continuïteit van de onderneming blijft gewaarborgd.

Voorwaardelijke vrijstelling

De bedrijfsopvolgingsfaciliteit voor de schenk- en erfbelasting bevat een voorwaardelijke vrijstelling in combinatie met de mogelijkheid van renteloos uitstel van betaling. De vrijstelling via de BOF geldt voor het ondernemingsvermogen. De opvolgers die in aanmerking komen voor de faciliteit en het bedrijf voortzetten, krijgen, afhankelijk van de omvang van het ondernemingsvermogen, een vrijstelling van 83 tot 100%.

Uitstel van betaling

Onze belastingadviseurs kunnen u hierbij ondersteunen. Zij kunnen uitzoeken of u in aanmerking komt voor de bedrijfsopvolgingsfaciliteit. Door een check van enkele documenten zoals een combinatie van recente jaarrekeningen en aangiften, het organigram van de vennootschappen en testamenten en huwelijkse voorwaarden, is dat vrij snel duidelijk.

Waarom de Jong & Laan?

Bedrijfsopvolgingsfaciliteit

De bedrijfsopvolgingsfaciliteit (BOF) is voor erfgenamen die het bedrijf voortzetten, zeer aantrekkelijk. Ze krijgen een vrijstelling van 100% voor de schenk- en erfbelasting van het ondernemingsvermogen tot maximaal € 1.006.000. Voor alles daarboven geldt een vrijstelling van 83%

Diensten

De belastingadviseurs van de Jong & Laan kunnen u adviseren over de bedrijfsopvolgingsfaciliteit. Het is een gecompliceerde regeling. Wilt u alle faciliteiten van deze regeling optimaal benutten, dan is het verstandig om een specialist te raadplegen.

Services

Wilt u advies over de bedrijfsopvolgingsfaciliteit? Of deze laten doen door de adviseurs van de Jong & Laan? U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen via 0548-537470.

Onze nieuwsbrief

Onze nieuwsbrief

Schrijf u nu in

Keurmerken

Keurmerken waarbij de Jong & Laan aangesloten is:

Logo SRA 

cpaai_logo_b.jpg

Whitepaper BOF

Gratis downloaden